کد خبر : 5979
تاریخ انتشار : جمعه 17 تیر 1401 - 8:03

یافته‌های یک مطالعه علمی میان خشم و شکم گرسنه ارتباط وجود دارد

یافته‌های یک مطالعه علمی میان خشم و شکم گرسنه ارتباط وجود دارد
نتایج یک مطالعه تحقیقاتی در دانشگاهی در کمبریج نشان می‌دهد که بین خشم و گرسنگی ارتباط وجود دارد. چند نظریه در توضیح ارتباط بین این دو حس مطرح شده است.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از نشریه گاردین در این تحقیق پروفسور ویرن سوامی، روانشناس اجتماعی در دانشگاه آنگلیا راسکین بریتانیا، به همراه تیمی از پژوهشگران در اتریش و مالزی ۶۴ بزرگسال ۱۸ تا ۶۰ ساله را به مدت سه هفته به شیوه‌ای علمی مورد مطالعه قرار دادند و رفتار و احساسات آنان را در حین انجام کارهای روزانه زیر نظر گرفتند.

نتایج این مطالعه نشان داد که سطح گرسنگی در افراد با سطح احساس خشم و تحریک‌پذیری ارتباط مستقیم دارد و هر چه فرد گرسنه‌تر است احساس لذت نیز در او سخت‌تر به وجود می‌آید.

دکتر سوامی می‌گوید: «به نظر می‌رسد پدیده عصبانیت از سر گرسنگی پدیده‌ای واقعی است.»

هرچند این مطالعه راه‌حلی را برای این پدیده پیشنهاد نمی‌کند، با این حال دکتر سوامی می‌گوید: «صرف توانایی تشخیص موقعیت که از سر گرسنگی عصبانی هستیم، می‌تواند کمک‌کننده باشد. در وقع اغلب اوقات ممکن است احساس کنیم که عصبانی هستیم ولی علت آن را درک نکنیم. اگر بتوانیم دلیل آن را تشخیص دهیم، بهتر می‌توانیم کاری در مورد آن انجام دهیم.»

در توضیح اینکه چرا گرسنگی می‌تواند کنترل احساسات ما را به دست بگیرد، محققان فرضیه‌های متعددی مطرح کرده‌اند. یک مطالعه نشان می‌دهد قند خون پایین باعث افزایش عصبانیت و پرخاشگری می‌شود. با این حال مشخص نیست که آیا از دست دادن خودکنترلی به هنگام گرسنگی نیز از افت گلوکز خون ناشی می‌شود یا نه.

یکی دیگر از فرضیات می‌گوید زمانی که افراد گرسنه هستند، به احتمال زیاد نسبت به پیرامون خود حساس‌تر می‌شوند. با این حال صرف‌نظر از فرآیند چگونگی ایجاد این حالت، دکتر سوامی معتقد است که این مطالعه یک نکته جدی را مطرح می‌کند: کودکانی که گرسنه به مدرسه می‌روند، کمتر احتمال دارد مطالب درسی را به طور موثر یاد بگیرند و بیشتر احتمال دارد مشکلات رفتاری داشته باشند. بنابراین اطمینان از تغذیه مناسب دانش‌آموزان باید در اولویت باشد.

به گفته این استاد روانشناسی ساده‌ترین راه‌حل برای اجتناب از وضعیت عصبانیت از سر گرسنگی، چه برای کودکان و چه برای بزرگسالان، این است که «گرسنه نمانید». هرچند به گفته دکتر سوامی برای بسیاری از افراد گفتن این عبارت آسان‌تر از انجام آن است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.