کد خبر : 4143
تاریخ انتشار : شنبه 31 اردیبهشت 1401 - 20:49

نانسی پلوسی به دلیل حمایت از سقط جنین از شرکت در مراسم عشاء ربانی محروم شد

نانسی پلوسی به دلیل حمایت از سقط جنین از شرکت در مراسم عشاء ربانی محروم شد
دفاع رییس مجلس نمایندگان آمریکا از حق سقط جنین کار دستش داد. اسقف اعظم کالیفرنیا، حوزه انتخابی نانسی پلوسی، به همین دلیل شرکت در مراسم عشاء ربانی کلیسای حوزه این اسقف را برای پلوسی ممنوع کرد.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از دویچه وله، بحث بر سر سقط جنین در آمریکا بالا گرفته است. با انتشار نسخه‌ای از رأی قضات دادگاه عالی این کشور برای لغو حکم آزادی سقط جنین مصوب دادگاه عالی در سال ۱۹۷۳دوپارگی جامعه آمریکا درباره این موضوع بیشتر آشکار شد.

در صورت تصویب نهایی این رأی از سوی دادگاه عالی، ایالات آمریکا مختار خواهند بود که درباره ممنوعیت کامل سقط جنین تصیم بگیرند. قرار است هفته آینده این دادگاه در این باره تصمیم نهایی‌اش را اعلام کند. درباره سقط جنین قانون متحد فدرال وجود ندارد.

نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همراه با دیگر هم‌حزبی‌هایش در حزب دموکرات و در کنار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از این تصمیم دادگاه عالی به شدت انتقاد کرده و خواهان برقرار ماندن حکم مصوب سال ۱۹۷۳ شد.

این موضع‌گیری با نظرات اسقف اعظم کالیفرنیا همخوانی نداشته و این اسقف طی نامه‌ای خطاب به نانسی پلوسی به او اطلاع داده مادامی که نظرش را درمورد سقط جنین تغییر نداده، نمی‌تواند در مراسم عشاء ربانی حوزه کلیسایی این اسقف شرکت کند.

[su_note note_color=”#eeeeea” text_color=”#393a34″ radius=”۷″] در آمریکا “قانونی سراسری” که سقط جنین را مجاز یا ممنوع کند وجود ندارد. اما طبق حکم دیوان عالی آمریکا که به “رو در برابر وید” مشهور است، قانون اساسی این کشور اساسا از زنان برای تصمیم‌گیری درباره ادامه یا خاتمه بارداری‌شان حمایت می‌کند.[/su_note]

اسقف سالواتوره کوردیلئونه گفته است: «یک قانون‌گذار کاتولیک که از سقط جنین حمایت می‌کند در حالی که دستورات کلیسا را می‌شناسد، مرتکب یک گناه آشکار شده است.» او در نامه‌اش نوشته بنا بر قوانین کلیسا چنین شخصی نمی‌تواند در مراسم عشاء ربانی شرکت کند.

این اسقف توضیح داده از آنجا که پلوسی به درخواست او مبنی بر پس گرفتن حمایتش از سقط جنین در فضای عمومی اعتنا نکرده بنابراین برای او چاره‌ای جز اعمال این ممنوعیت باقی نمی‌ماند. اسقف کوردیلئونه در ادامه نامه‌اش نوشته در صورتی که خانم پلوسی نظرش را در مورد سقط جنین تغییر دهد و در فضای عمومی آن را اعلام کند دوباره مجاز است در مراسم عشاء ربانی شرکت کند.

وضعیت فعلی حق زنان برای سقط جنین

در آمریکا “قانونی سراسری” که سقط جنین را مجاز یا ممنوع کند وجود ندارد. اما طبق حکم دیوان عالی آمریکا که به “رو در برابر وید” مشهور است، قانون اساسی این کشور اساسا از زنان برای تصمیم‌گیری درباره ادامه یا خاتمه بارداری‌شان حمایت می‌کند.

“رو در برابر وید” عنوان حکمی است که در سال ۱۹۷۳ پس از رسیدگی دیوان عالی کشور به شکایت زنی صادر شد به اسم نورما مک‌کوروی با نام مستعار جین رو. مک‌کوروی که در تگزاس زندگی می‌کرد و دو نوزادش را پیش از این وضع حمل کرده اما نتوانسته بود نگهداری کند،

در سال ۱۹۶۹ برای بار سوم باردار شده بود و خواهان سقط جنین بود، اما قوانین تگزاس تنها در صورتی اجازه این عمل را به او می‌دادند که جانش در خطر باشد. وکلای مک‌کوروی به نمایندگی از او با این استدلال که قوانین سقط جنین تگزاس مغایر با قانون اساسی هستند، از هنری وید، دادستان تگزاس، شکایت کردند و دادگاه ایالتی تگزاس به نفع مک‌کوروی رأی داد.

در پی آن دادستان تگزاس درخواست تجدید نظر خود را به دیوان عالی آمریکا فرستاد. این نهاد در نهایت با صدور حکمی اعلام کرد که حق داشتن حریم خصوصی در قانون اساسی آمریکا به رسمیت شناخته شده و در نتیجه زنان حق دارند اگر بخواهند سقط جنین را برگزینند.

طبق این حکم، ایالت‌های آمریکا نمی‌توانند سقط جنین را در سه ماهه اول بارداری ممنوع کنند و در سه ماهه دوم بارداری تنها در شرایطی خاص می‌توانند آن را غیرمجاز بدانند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »