کد خبر : 3584
تاریخ انتشار : جمعه 9 اردیبهشت 1401 - 22:24

نادرطالب زاده سینماگر ایرانی درگذشت

نادرطالب زاده سینماگر ایرانی درگذشت
نادر طالب‌زاده از چهره‌های رسانه‌ای طرفدار حکومت ایران بود که علاوه بر فیلمسازی، مجری‌گری در تلویزیون، مسئولیت به عنوان دبیر جشنواره عمار و راه‌اندازی شبکه افق تلویزیون، بارها به دلیل اظهارات جنجالی درباره سیاست، رسانه و سینما خبرساز شده بود.

به گزارش کلینی نیوز، نادرطالب زاده سینماگر ایرانی متولد ۱۳۳۲ در تهران بود. در ۱۶ سالگی از ایران به آمریکا رفت و ۱۰ سال در این کشور زندگی کرد و تحصیلات آکادمیک را ادامه داد، از جمله در رشته سینما در دانشگاه کلمبیا.

طالب زاده در مصاحبه‌ای توضیح داده است که ابتدا دانشجوی پزشکی بود و بعد به ادبیات علاقه‌مند شد و در نهایت سینما را برای تحصیل انتخاب کرد.

همزمان با دورانی که در دانشگاه درس می‌خواند، نظام سیاسی ایران در حال تغییر بود. او در سال ۱۳۵۷ به ایران بازگشت و به گفته خودش “ده روز پس از پیروزی انقلاب”‌ مجوز روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز را گرفت. البته بعدها امتیاز این نشریه به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شد و هنوز منتشر می‌شود.

آقای طالب‌زاده از سال ۱۳۵۹ در سیمای جمهوری اسلامی مشغول به کار شد و به عنوان مستندساز به جبهه رفت و بعد به تهران بازگشت و در مرکز تولید فیلم تلویزیون کارش را ادامه داد. او سابقه همکاری با مرتضی آوینی را هم داشت که به گفته خودش بعد از پایان جنگ بوده است. او از دو مستند “فجر و شقایق” و “ساعت ۲۵” نام برده است که زیر نظر آقای آوینی و در قالب مجموعه روایت فتح ساخته شد.

او سابقه حضور در جنگ بالکان به عنوان مستندساز را هم داشت و ساخت سریال “بشارت منجی” درباره عیسی مسیح از معدود کارهای داستانی او بود که سال‌ها تولیدش طول کشید و اواخر دهه ۱۳۸۰ از تلویزیون پخش شد. این سریال ابتدا “انجیل به روایت بارنابا” نام داشت و در نهایت تغییر اسم داد و یک نسخه سینمایی از آن هم تدوین شد و به نمایش درآمد.

آقای طالب‌زاده همچنین در این سال‌ها طرفدار این نظریه بود که آمریکا به شدت دچار بحران است و باید درباره این بحران‌ها مستند ساخته شود و در ایران به نمایش دربیاید. ضمنا معتقد بود شکل‌گیری شبکه‌های فارسی زبان سرگرمی‌ساز “ماهیت اسرائیلی و صهیونیستی” دارد.

دعوت از “منتقدان آمریکا’ و جشنواره عمار

یکی دیگر از علایق نادر طالب‌زاده در سال‌های اخیر دعوت از چهره‌های سیاسی و فرهنگی آمریکایی بود که به گفته خودش “منتقد آمریکا” بودند. او در کنفرانس سالانه‌ای با عنوان “افق نو” چنین اشخاصی را به ایران می‌آورد و در برنامه زنده تلویزیونی “راز” که از شبکه چهارم سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شد، با برخی از این افراد مصاحبه می‌کرد.

شاید کاترین پرز شکدم جنجالی‌ترین چهره این چنینی بود که نادر طالب‌زاده به ایران برد.

در موردی دیگری او و برخی همفکرانش، شان استون پسر الیور استون کارگردان سرشناس آمریکایی را به ایران دعوت کردند و او در یک نشست با حضور خبرنگاران اعلام کرد “مسلمان” شده و قصد دارد در ایران فیلم بسازد. البته این پروژه سینمایی هیچوقت به سرانجام نرسید.

راه اندازی جشنواره فیلم عمار به کمک برخی نهادهای نظامی در ایران اتفاق مهم دیگری بود که نادر طالب‌زاده در آن نقش داشت و دبیر این جشنواره هم بود.

این رویداد سینمایی طی حدود یک دهه اخیر به محلی برای نمایش فیلم‌های کوتاه، مستند و بلند با موضوعات مورد علاقه حکومت ایران مانند “مقاومت”، “مبارزه با استکبار و صهیونیسم” و آثاری درباره تحولات منطقه خاورمیانه مانند جنگ سوریه تبدیل شد.

ابعاد این جشنواره به تدریج گسترده شد و نسلی از فیلمسازان موسوم به “انقلابی” را مطرح و معرفی کرد. برخی از فیلمسازان که عموما جوان بودند و با بودجه‌های دولتی از سازمان صداوسیما تا موسسه اوج فیلم می‌ساختند، حتی وارد سینمای حرفه‌ای شدند.

یکی از این فیلمسازان کاظم دانشی است که اولین فیلم بلندش “علفزار” در جشنواره فجر سال گذشته به نمایش درآمد و چند جایزه از جمله جایزه بهترین فیلمنامه را هم برد. آقای دانشی سابقه ساخت فیلم درباره جنگ سوریه را دارد، از جمله فیلم نیمه بلند “راحانا” درباره یک دختر تک تیرانداز سوری که با داعش می‌جنگد.

حسین دارابی دیگر فیلمسازی است که با جشنواره عمار مطرح شد و در دو دوره اخیر جشنواره فیلم فجر با فیلم‌های بلندش “مصلحت” و “هناس” شرکت کرد.

طالب زاده، علاوه بر آن که سال‌ها در تلویزیون برنامه داشت و به عنوان مجری مقابل دوربین ظاهر می‌شد و  مورد توجه سایر برنامه‌های تلویزیونی هم بود؛ از بهروز افخمی تا وحید یامین‌پور او را به عنوان کارشناس به برنامه خود دعوت می‌کردند.

همچنین در نشست‌های بسیاری در رسانه‌ها و محافل فرهنگی ظاهر می‌شد و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کرد که بسیاری از همین دیدگاه‌ها مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گرفت.

گفتنی است ، نادرطالب زاده  روز جمعه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ درگذشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.