حمیدرضا صیدمحمدی
مسلمانان بریتانیا به «شهروندان درجه دو»تبدیل شدهاند
به گزارش کلینی نیوز،موسسه روابط نژادی بریتانیا که یک اندیشکده غیردولتی است میگوید نهادهای حکومتی در این کشور با استفاده از تغییر قوانین شهروندی و اعمال آن علیه مسلمانان این کشور آنها را در عمل به شهروندان «درجه دو» بریتانیا تبدیل کردهاند.
بنا به گزارش بی بی سی، این موسسه در گزارشی که روز گذشته – یازدهم سپتامبر – تحت عنوان «شهروندی؛ از حق تا امتیاز» منتشر کرده با اشاره به قانونی که در سال ۲۰۰۲ و در واکنش به وقایع یازدهم سپتامبر در بریتانیا معرفی شد نوشته: «این قانون بستری شد برای «شهروندی درجه دو» در بریتانیا که اکثرا بریتانیاییهای مسلمان را متاثر کرده است».
موسسه روابط نژادی بریتانیا – IRR.ORG – با استناد به یافتههای تحقیق خود مدعی شده هر دو حزب کارگر و محافظهکار این کشور از زمان به اجرا گذاشته شدن این قانون در سال ۲۰۰۲ به موسسات حکومتی اجازه مضاعفی دادهاند که حق شهروندی افرادی که دوتابعیتی هستند – که اغلب هم از اقلیتهای قومیاند – را لغو کنند و این که چه طور مسلمانان جنوب آسیا و خاورمیانهتبار به طور اخص هدف این اقدامات قرار گرفتهاند».
گزارش این موسسه همزمان با بالاگرفتن مباحث حقوقبشری و حق شهروندی بریتانیا در ارتباط با پرونده شمیم بگیم، دختر مسلمان بریتانیایی منتشر شده است که در سال ۲۰۱۵ و هنگامی که تنها ۱۵ سال داشت به همراه دو همدبیرستانی خود از لندن به ترکیه رفت و سپس از مرز سوریه رد شد و به داعش پیوست.
خانم بیگم که به «عروس داعش» هم شهرت یافته در تلاش برای بازگشت به بریتانیا است اما وزارت خارجه این کشور با لغو شهروندی بریتانیایی خانم بیگم مانع ورود او به خاک این کشور شده است.
این در حالی است که وکلای خانم بیگم معتقدند با توجه به صغر سنی او – ۱۵ سالگی در سال ۲۰۱۵ – باید شمیم بیگم را قربانی قاچاقچیان انسان دانست و دولت بریتانیا نباید حق شهروندی شمیم بیگم را ابطال میکرده است.
فرانسیس وبر، نگارنده این گزارش و معاون موسسه روابط نژادی بریتانیا گفته اگر چه دولت مدعی است تنها حق شهروندی کسانی را لغو میکند که تهدید بسیار جدی و بزرگی برای کشور محسوب شوند یا جرمی بسیار شنیع و غیرانسانی مرتکب شده باشند اما: «این تغییرات در قوانین شهروندی به بریتانیاییهای مسلمان جنوب آسیا و خاورمیانهایتبار این پیغام نژادپرستانه را القا میکند که آنها به حد کافی برای بریتانیایی بودن «لیاقت ندارند» و دائما باید مراقب هر قدمی که بر میدارند باشند».
سه سال پیش هم تحقیقی که توسط یک انجمن اسلامی در بریتانیا صورت گرفته بود مدعی شده بود «نزدیک به نیمی از مردم براین باورند که اسلام با ارزشهای بریتانیا سازگاری ندارد».
حدود یک سوم از شرکتکنندگان در این بررسی گفتهاند که احساس میکنند که اسلام خشونت علیه غیرمسلمانان را تشویق میکند.
نزدیک به شصت درصد از کسانی هم که به سوالات این تحقیق پاسخ دادند، قبول دارند خود مسلمانان هم با اسلامهراسی گسترده روبرو هستند.
در سال گذشته پایگاه خبری شیعه ویوز (اخبار شیعیان جهان)؛ گزارش داد، مسلمانان بریتانیا هزاران مسجد، حسینیه، نمازخانه و مؤسسه در شهرها و مناطق مختلف این کشور دارند و به فعالیت می پردازند، اما هر از چند گاهی اخباری نیز از گوشه و کنار این کشور به گوش می رسد که از وقوع اتفاقات یا تصمیماتی علیه مسلمانان خبر می دهد.
لایحه جدیدی از سوی محافل سیاسی و قانونگذاری انگلیس به بهانه حفظ منافع عمومی و مبارزه با تروریسم در حال بررسی است. این لایحه زمینه را برای اعمال تبعیض علیه مهاجران مسلمان و محروم کردن آنها از حقوق اساسی خود و نیز تبدیل آنها به شهروندان درجه دوم فراهم خواهد ساخت.
این قانون به کابوسی برای مهاجران به ویژه مهاجران مسلمان بدل شده زیرا با توجه به این قانون، تابعیت بریتانیا برای برخی از افراد و بدون اخطار سلب خواهد شد.
اما لایحه سلب تابعیت انگلیس که اخیراً مفاد آن با اصلاحاتی ارائه شده، جنجال گستردهای را در بریتانیا به راه انداخته است.
در جایی که منتقدان قانون بر این باورند که لغو بند «اعلام به اشخاص مرتبط با محرومیت از تابعیت» راه را برای بسیاری از سوء استفادهها باز میکند و ممکن است اجازه دهد بسیاری از افراد بدون دلیل واقعی تابعیت خود را از دست بدهند و در نتیجه اختیارات وزارت کشور برای اعمال رویههای نژادپرستانه یا تبعیضآمیز، به ویژه نسبت به افراد دارای تابعیت دوگانه، یا بریتانیاییهای دارای پیشینۀ مهاجرتی و پیروان سایر ادیان گسترش یابد، صرفنظر از آنکه این افراد در بریتانیا متولد شده باشند یا خیر.
برچسب ها :انگلیس ، بریتانیا ، سوریه ، عروس داعش ، قاچاق دختران ، گروه تروریستی تکفیری داعش ، گروه تروریستی داعش ، مسلمانان بریتانیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰