قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس فوری در نوار غزه+ فیلم
به گزارش کلینی نیوز، شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان قدرتمندترین نهاد این سازمان، برای نخستینبار خواستار برقراری آتشبس فوری در نوار غزه شد. این قطعنامه با وجود رای ممتنع دولت ایالات متحده آمریکا تصویب شد.
با گذشت یک روز از تصویب اولین قطعنامه آتشبس در شورای امنیت سازمان ملل، حملات رژیم صهیونیستی به غزه با شدت ادامه دارد.
شاهدان میگویند جنگندههای اسرائیلی بار دیگر شهر رفح در جنوب غزه را بمباران کردند.
در اطراف بیمارستانهای خان یونس و شهر غزه نیز درگیریهای مسلحانه ادامه دارد.
شاهدان میگویند اطراف بیمارستان شفا دائم بمباران میشود و اجساد در خیابان رها شدهاند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۵ مارس (۶ فروردین) خواستار آتشبس فوری میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی حماس در ماه رمضان و آزادی سریع و بدون قید و شرط همه اسیران شد و نتانیاهو در اعتراض به رأی ممتنع آمریکا به این قطعنامه، سفر برنامهریزی شده هیات رژیم صهیونیستی را به واشنگتن لغو کرد.
نماینده روسیه در شورا در ابتدای جلسه خواستار افزودن عبارت «آتشبس دائم» به پیشنویس قطعنامه شده بود، اما این موضوع با مخالفت آمریکا که دارای حق وتو است، مواجه شد.
این قطعنامه را هشت عضو از ۱۰عضو غیردائم شورای امنیت، یعنی الجزایر، مالت، موزامبیک، گویان، اسلوونی، سیرالئون، سوئیس و اکوادور تهیه کرده بودند.
کاخ سفید تاکید کرده است که رای ممتنع این کشور به قطعنامه به معنی تغییر موضع واشنگتن نیست.
به گزارش یورونیوز، عمار بن جامع، سفیر الجزایر در سازمان ملل پس از رأیگیری به اعضای شورای امنیت گفت: «مردم فلسطین آسیبهای زیادی دیدهاند. این حمام خون برای مدت طولانی ادامه داشته است. این وظیفه ماست که به این حمام خون پایان دهیم، پیش از آن که خیلی دیر شود.»
واشنگتن پیش از این در طول نبرد نزدیک به شش ماهه در نوار غزه از واژه آتشبس دوری جسته و از حق وتوی خود به عنوان سپر متحدش اسرائیل استفاده کرده بود.
اما در بحبوحه فشار فزاینده جهانی برای آتشبس در جنگی که تاکنون به کشته شدن بیش از ۳۲ هزار فلسطینی انجامیده، نماینده آمریکا روز دوشنبه به قطعنامه آتشبس رأی ممتنع داد و بدین ترتیب شورای امنیت امکان درخواست آتشبس را البته نه به طور دائم بلکه تا پایان ماه رمضان را پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سفیر روسیه در سازمان ملل خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: واژه «دائمی» را به قطعنامه برگردانید. واسیلی نبنزیا اعلام کرد که این کلمه دائمی قابل جایگزینی نیست. در غیر این صورت اسرائیل به تهاجم خود به غزه باز خواهد گشت.
ایالات متحده آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل از اصلاحیه روسیه در خصوص قطعنامه غزه مبنی بر آتش بس دائمی و پایدار جلوگیری کرد.
سفیر نماینده آمریکا در سازمان ملل که کشورش حمایت همه جانبه ای در این جنگ از اسرائیل داشته و امروز به قطعنامه آتش بس در غزه رای ممتنع داد، حماس را دلیل تاخیر در تصویب قطعنامه آتش بس در غزه دانست و اعلام کرد حماس باید “توافق روی میز را بپذیرد”.
لیندا توماس-گرینفیلد مدعی شد که اگر حماس اسرا را آزاد میکرد، میتوانست چند ماه پیش آتشبس برقرار شود.
او گفت: «ما با همه بخش های قطعنامه موافق نبودیم» به همین دلیل به آن قطعنامه را ممتنع دادیم. گرینفیلد تاکید کرد که آزادی اسرا منجر به افزایش کمک های بشردوستانه در غزه خواهد شد.
استقبال حماس از قطعنامه آتشبس
حماس در بیانیه ای که در حساب تلگرام خود منتشر کرد، از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس فوری استقبال و آمادگی خود را برای مشارکت در فرآیند تبادل فوری زندانیان اعلام کرد. بنابر اعلام حماس، این فرایند باید به آزادی زندانیان هر دو طرف بینجامد.
حماس در عین حال اعلام کرد که به درخواستهای اصلیاش برای آتشبس، از جمله خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و بازگشت آوارگان فلسطینی پایبند است. اسرائیل خواستههای حماس را «غیر واقعبینانه» خوانده است.
فرانسه: سکوت شورای امنیت در قبال غزه کر کننده بود
سفیر فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: تصویب این قطعنامه نشان داد که شورا «هنوز می تواند اقدام کند و همه اعضا تلاش لازم را برای انجام وظایف خود انجام می دهند.»
نیکلاس دی ریویر سفیر و نماینده دائم فرانسه در شورای امنیت گفت: «سکوت شورای امنیت در قبال غزه کر کننده بود، اکنون زمان آن فرا رسیده است که شورا در نهایت به یافتن راه حل پایان جنگ کمک کند».
او افزود: افسوس که این بحران تمام نشده است و شورای ما باید متحد بماند و فورابه کار خود بازگردد. پس از ماه رمضان که دو هفته دیگر به پایان می رسد، شورای امنیت باید آتش بس دائمی برقرار کند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: « شورای امنیت باید تلاش کند تا در نهایت شاهد بهبود و ثبات غزه باشیم، و مهمتر از همه، شورای امنیت باید یک روند سیاسی با هدف دست یابی به راه کار دو کشوری به عنوان تنها راه حل که قادر به تضمین صلح است، ایجاد کند.»
چین: آمریکا «بالاخره» ایجاد مانع برای شورای امنیت را متوقف کرد
سفیر و نماینده چین در سازمان ملل نیز اعلام کرد که موضع پکن در مورد درخواست آتشبس از همان ابتدا مشخص بوده است.
ژانگ جون سفیر چین در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت گفت: پس از وتوی مکرر اقدامات شورا، واشنگتن در نهایت تصمیم گرفت مانع از اجرای خواسته های شورا برای آتش بس فوری نشود. با وجود همه اینها، آمریکا همچنان سعی می کند انواع بهانه ها را بیابد و به چین اتهامات وارد کند.
او افزود: چشمهای جامعه بینالملل باز و آگاه است. اتهامات آمریکا غیرقابل دفاع است. نزدیک به شش ماه پس از شروع درگیری غزه، بیش از ۳۲ هزار غیرنظامی بی گناه جان خود را از دست داده اند.
سفیر چین در سازمان ملل گفت: برای زندگی هایی که از دست رفتند، قطعنامه امروز شورا خیلی دیر صادر شد، اما برای میلیون ها نفر از مردم غزه که در یک فاجعه انسانی بی سابقه حضور دارند، این قطعنامه، اگر به طور کامل و مؤثر اجرا شود، همچنان می تواند امیدی را که مدت ها انتظارش را می کشیدند، به ارمغان آورد.
سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل تصریح کرد: قطعنامه های شورای امنیت الزام آور است.
برچسب ها :جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ، رژیم صهیونیستی ، شورای امنیت سازمان ملل ، نوار غزه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰