علت تاخیر افتتاح نیروگاه هستهای ترکیه
به گزارش کلینی نیوز، دلیل تاخیر این بود که شرکت آلمانی «زیمنس انرژی» محمولههای مربوط به این نیروگاه را در تاریخی که وعده داده بود، تحویل نداد.
آلپ ارسلان بیرقدار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد از روند ساخت واحد اول نیروگاه تکمیل شده است.
بیرقدار شرکت زیمنس انرژی را متهم کرد که به دلیل رویکردش در قبال تجهیزات و قطعات مورد استفاده در پستهای انتقال برق، روند ساختوساز را کند کرده است و گفت: «این شرکت حتما باید بابت این موضوع غرامت بپردازد.»
وزیر انرژی ترکیه در همان مصاحبه گفت که روسیه، به عنوان سرمایهگذار اصلی پروژه، قطعات مورد نیاز را از چین سفارش داده و برنامه این است که از سال ۲۰۲۵ تولید انرژی در اولین رآکتور هستهای ترکیه آغاز شود.
شرکت هستهای آققویودر بیانیهای اعلام کرد که با شرکت زیمنس انرژی توافق کرده بود تا یک «پست توزیع یکپارچه با عایق گازی» برای انتقال برق تولیدی در نیروگاه احداث کند.
این شرکت توضیح داد که زیمنس انرژی در ژوئیه ۲۰۲۳ حدود ۴۰ درصد از قطعاتی را که متعهد به تحویل آن شده بود، ارسال کرد. اما به دلیل عدم دریافت مجوزهای صادرات از آلمان، تحویل ۶۰ درصد باقیمانده انجام نشد.
در این بیانیه آمده است که به دلیل ناتوانی شرکت زیمنس انرژی در عمل به تعهداتش، در ژانویه ۲۰۲۴ قراردادی با یک تامینکننده جایگزین از چین امضا شده است.
شرکت آققویو افزود: «در ژوئیه ۲۰۲۴، با مشخص شدن این که زیمنس انرژی به صورت غیرقابل توجیهی تحویل قطعات را به تعویق انداخته، تصمیم گرفته شد تا حدود ۴۰ درصد از تجهیزاتی که قبلا در پست نصب شده بود، برچیده شود و سایت برای نصب تجهیزات ارسالی از سوی تامینکننده جدید آماده شود.»
بر اساس این بیانیه، شرکت زیمنس انرژی در ماه اکتبر اعلام کرد که آماده است «بخشی از قطعات باقیمانده تجهیزات ناتمام» را تحویل دهد.
اما شرکت هستهای آققویو میگوید: «واضح بود که استفاده مجدد از قطعات تامینکننده اصلی باعث تاخیر بیشتر در برنامه نصب پست توزیع و تاثیر بر کل جدول زمانی پروژه میشد.»
این شرکت افزود که تامینکننده چینی اولین محموله خود را در ماه اوت ۲۰۲۴ تحویل داده، نصب پست در ماه سپتامبر آغاز شده و تحویل قطعات باقیمانده تا دسامبر ۲۰۲۴ تکمیل خواهد شد.
پیشبینی میشود این نیروگاه که در آن ۲۵ هزار نفر مشغول به کار هستند، پس از راهاندازی کامل چهار واحد تولید برق با مجموع ظرفیت ۴۸۰۰ مگاوات، سالانه ۴۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید کند.
مقامهای ترکیه اعلام کردهاند که با آغاز بهرهبرداری کامل از نیروگاه آققویو، این تاسیسات ۱۰ درصد از کل نیاز برق ترکیه را تامین خواهد کرد.
بر اساس توافقی که در ماه مه ۲۰۱۰ بین ترکیه و روسیه امضا شد، ترکیه متعهد شد ۷۰ درصد برق تولیدی در واحدهای اول و دوم و ۳۰ درصد برق تولیدی در واحدهای سوم و چهارم را به مدت ۱۵ سال از شرکت هستهای آققویو خریداری کند.
این شرکت همچنین مجاز خواهد بود ۳۰ درصد باقیمانده از تولید واحدهای اول و دوم و ۷۰ درصد باقیمانده از تولید واحدهای سوم و چهارم را از طریق خود یا تامینکنندگان انرژی در بازار آزاد برق به فروش برساند.
با آغاز بهرهبرداری از پروژه، ترکیه به مدت ۱۵ سال بابت هر کیلووات ساعت انرژی۳۵/۱۲ سنت به روساتم پرداخت خواهد کرد. برخی تحلیلگران این رقم را ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی میدانند.
برچسب ها :آلمان ، انرژی هسته ای ، ترکیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰