کد خبر : 8599
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 - 22:30

حمیدرضا صیدمحمدی

عدم اعتماد مردم آمریکا به انتخابات آتی/انتخابات ریاست جمهوری مشروع نیست

عدم اعتماد مردم آمریکا به انتخابات آتی/انتخابات ریاست جمهوری مشروع نیست
 مقامات ارشد ایالات متحده با افزایش تلاش‌هایشان می‌خواهند رأی‌دهندگان آمریکایی را متقاعد کنند که انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، که قرار است نوامبر امسال برگزار شود، ایمن، و نتایج آن قابل اعتماد، خواهد بود.

به گزارش کلینی نیوز، جن ایسترلی، مدیر سازمان امنیت سایبری و امنیت اطلاعات آمریکا، به تازگی با اعلام این که همه تلاش‌ها برای اطمینان از امنیت و قابل اعتماد بودن انتخابات انجام شده است، اشاره کرد که فضای تهدید انتخابات «از همیشه پیچیده‌تر است.»

او در یک جلسه نشست مجازی به خبرنگاران گفت: «خبری از هیچ تهدید خاص یا معتبری برای به خطر انداختن یا مختل کردن زیرساخت‌های انتخاباتی به ما نرسیده است.»

اظهارات ایسترلی به دنبال تضمین‌های مشابه در روزهای اخیر از سوی کاخ سفید، رئیس فرماندهی سایبری آمریکا، و چند مقام بلندپایه دیگر عنوان شد.

آن نویبرگر، معاون رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا، نیز تأکید کرد که «هیچ نشانه قابل توجهی از حملاتی که در حال حاضر برنامه‌ریزی شده باشد» وجود ندارد.

اما تنها سه هفته مانده به حضور رأی دهندگان آمریکایی پای صندوق‌های رأی، مقامات انتخاباتی با چالش دلهره‌آور زیر سوال رفتن مشروعیت انتخابات رو‌به‌رو هستند.

در یک نظرسنجی که دانشگاه ماساچوست آذر ۱۴۰۰ انجام داد نشان می‌دهد که بیش از ۲۰ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۹ آمریکا «قطعاً مشروع نیست.»

نظرسنجی تیر گذشته «یوگاو» از ۱۵۰۰ شهروند آمریکا نیز نشان داد که ۲۴ درصد از شرکت‌کنندگان به برگزاری منصفانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اعتماد ندارند. وقتی از آنها در مورد اطمینان از برگزاری عادلانه انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ پرسیده شد، ۱۳ درصد گفتند «هیچ اعتمادی ندارند»، و ۱۹ درصد هم گفتند که «اعتماد اندکی» دارند.

تحلیل اخیر واشنگتن‌پست نشان داد که بیش از ۲۹۰ تن از نامزدان منکر نتایج درستی انتخابات ۲۰۲۰ در ۴۸ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا در فهرست‌های انتخاباتی ماه نوامبر قرار دارند.

دبرا اسکراگین، مدیر بخش انتخابات اورگان در اداره امور خارجی اورگان، چندی پیش در نشریه اورگانیَن نوشت: «روایت نادرست از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، همچنان زندگی ما را مختل می‌کند.

 

 

تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و یورش به گنگره آمریکا

پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و شکست دونالد ترامپ در این انتخابات، گروهی عظیم از طرفداران ترامپ در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۰، به ساختمان کنگره حمله کرده و آنجا را تصرف کردند.  است.

kolayninews 140107117

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جمهوری خواه ایالات متحده آمریکا ادعا می‌کند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایالات متحده پیروز شده‌است.

او علی‌رغم وجود شواهد قابل توجه برخلاف آن، ادعاهای زیادی دربارهٔ تقلب گسترده ناشی از رای‌گیری پستی را مطرح کرده‌است.

نپذیرفتن نتایج انتخابات و عدم قبول سازوکار قانونی اعتراض به نتایج را رسانه‌های متعددی -در ۶ زانویه ۲۰۲۱ از جمله آتلانتیک، بومرنگ، اکونومیست، فایننشال تایمز، گاردین، نیویورکر، نیویورک تایمز و واشینگتن پست اقدام به کودتا نامیده‌اند. البته ترامپ هم متقابلاً آنها را به دزدیدن آراء مردم کرد.

ترامپ در طی سخنرانی خود به هواداران خود دستور داد تا به سمت پایتخت آمریکا بروند تا اطمینان حاصل شود که انتخابات ۲۰۲۰ منتفی است، متعاقباً گروهی طرفدار ترامپ به کنگره رفتند و سرانجام به ساختمان حمله کردند.

در آن زمان کنگره در جلسه ای بود که شمارش آرا کالج انتخابات را انجام می‌داد و در مورد آن بحث می‌کرد. این جلسه به مخالفت سناتور تد کروز از تگزاس و پائول گوسار، نماینده مجلس از منطقه چهارم کنگره آریزونا، نسبت به شمارش آراء آریزونا در کالج انتخاباتی انجامید.

معترضین به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با شکستن موانع امنیتی توانستند به کاخ کنگره آمریکا وارد شوند، و تالار سنا را اشغال کنند در حالی که نگهبانان برای جلوگیری از ورود معترضین به طبقه تالار مجلس نمایندگان اسلحه‌های مسلح را کشیدند.

سپس چندین ساختمان در مجموعه کاخ کنگره آمریکا ایالات متحده تخلیه شدند و متعاقباً درب‌های ورودی ساختمان‌های مجموعه قفل شدند.

 

kolayninews 140107118

 

در جریان درگیری مسلحانه در اتاق‌های مجلس، یک معترض توسط نیروهای انتظامی در داخل کاپیتول مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بعداً بر اثر جراحات وارده درگذشت. در نتیجه موارد اضطراری پزشکی در طول همان روز سه نفر دیگر جان خود را از دست دادند.

گزارش شده‌است که سه بمب دست‌ساز کشف شده‌است: یکی در محوطه کاپیتول، یکی در دفاتر کمیته ملی جمهوری‌خواه و یکی در کمیته ملی دموکراتیک نزدیک به کاپیتول.

در اوایل بعد از ظهر ۶ ژانویه، ترامپ با وجود اینکه پنس از قدرت قانون برای رد پیروزی بایدن برخوردار نبود، پنس را نکوهش کرد که «آنچه را برای حفاظت از کشور و قانون اساسی ما باید انجام شود» انجام نداد.

ساعت ۴:۲۲ بعد از ظهر به وقت ساحل شرقی، ترامپ در توییتر به طرفداران خود گفت «با آرامش به خانه بروید» در حالی که آشوبگران را «میهن‌پرست» و «بسیار ویژه» توصیف کرد، به آنها گفت که آنها را «دوست دارد» و ادعاهای نادرست خود را در مورد تقلب در انتخابات تکرار کرد.

عصر همان روز، توئیتر دوازده ساعت قفل بر روی حساب توئیتر ترامپ گذاشت و سه توئیت او را به دلیل نقض سیاست یکپارچگی مدنی توییتر توسط ترامپ که هواداران خود را تشویق به حمله با خشونت به کنگره می‌کرد حذف کرد. در ۸ ژانویه، توئیتر حساب ترامپ را برای همیشه بست.

شورش‌ها و تلاطم‌های انسانی پایتخت به عنوان شورش، فتنه و تروریسم داخلی توصیف شده‌است.

برخی منابع آن را به عنوان اقدام به کودتا برچسب زده‌اند.

این حادثه اولین باری بود که از زمان سوزاندن واشینگتن در سال ۱۸۱۴ توسط انگلیس در خلال جنگ ۱۸۱۲، کاپیتول مورد هجوم قرار گرفت.

حداقل ۵۷ نفر از کسانی که در حمله ب ساختمان کنگره حضور داشته‌اند، حالا برای انتخابات کنگره نامزد شده‌اند.

در جریان این حمله پنج نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نیروی پلیس زخمی شدند.

در بعدازظهر چهارشنبه،  شهردار واشینگتن، دی. سی، اعلام کرد که از ساعت ۶ بعد از ظهر همان روز، در این شهر منع رفت‌وآمد برقرار خواهد بود.

تهدید انتخابات آمریکا

وُلف، که همزمان مدیر کمیسیون انتخابات ویسکانسین نیز هست، در جلسه توجیهی «سازمان امنیت سایبری و امنیت اطلاعات ایالات متحده» ضمن «چالش‌برانگیز» توصیف کردن سال‌های اخیر ابراز اطمینان کرد که همان طور که بارها و بارها شاهد بوده‌ایم، مقامات انتخاباتی از عهده انجام وظایف‌شان برخواهند آمد.»

اما این چالش برای اقلیت قابل توجهی از مردم آمریکا فراتر از بی‌اعتمادی است. تردیدهای مداوم در مورد قابل اعتماد بودن انتخابات آمریکا به تهدیدهایی منجر شده است.

مقامات وزارت دادگستری و دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده می‌گویند که از خرداد ۱۴۰۰ تاکنون بیش از یک هزار گزارش از تهدیدهای مربوط به انتخابات دریافت کرده‌اند. تا به امروز، ۱۱ درصد از پرونده‌ها به تحقیقات بیشتر نیاز داشته، و تا کنون دست‌کم شش فقره دستگیری و یک محکومیت در این رابطه انجام شده است.

مدیر سازمان امنیت سایبری و امنیت اطلاعات آمریکا در رابطه با شایعاتی مبنی بر احتمال تجمع آمریکایی‌های مسلح برای نظارت یا تامین امنیت رأی‌دهی در محل‌های رأی‌گیری، گفت: «در حال حاضر هیچ اطلاعات مشخص یا معتبری در مورد این نوع تهدیدها ندیده‌ایم.»

با این حال او و سایر مقامات گفتند که این سازمان و شرکای آن در دولت آمریکا به این موضوع توجه زیادی دارند.

او گفت: «چنان چه اطلاعاتی در این زمینه به دست آمده باشد ما با مقامات انتخابات ایالتی و محلی همکاری بسیار نزدیکی داریم، و به همین دلیل می‌توانیم آن [اطلاعات] را با [آن مقامات انتخاباتی] در میان بگذاریم و اطمینان یابیم که از آن آگاه هستند.»

سازمان امنیت سایبری و امنیت اطلاعات آمریکا همچنین تلاش می‌کند مقامات انتخابات ایالتی و محلی را تقویت کند تا آنها بدانند در صورت رویارویی با موقعیت‌های بالقوه خشونت‌بار باید چه کار کنند.

این سازمان همچنین برای مبارزه با گسترش اطلاعات نادرست با گروه‌هایی مانند «انجمن ملی وزیران امور خارجه» برای ترویج طرحی از منابع قابل اعتماد به نام #TrustedInfo2022 همکاری می‌کند.

ایسترلی گفت: «ما بنا بر آن چه آموخته‌ایم، می‌دانیم که اثربخش‌ترین راه مبارزه با اطلاعات نادرست، توانمندسازی مقامات محلی انتخابات به عنوان افراد مورد اعتماد در جوامع‌شان است تا آنها به رای‌دهندگان کمک کنند که هنگام مراجعه به صندوق‌های رای، اطلاعات دقیق مورد نیاز‌شان را دریافت کنند.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.