وعده احداث بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی در ری پس از سالها؛ چشمانداز تحقق در هالهای از ابهام
شهرستان ری فاقد بیمارستان است

به گزارش کلینی نیوز، محسن علیجانی زمانی شامگاه یکشنبه در جمعی از اهالی شهرستان ری، با اشاره به وعده دولت در سفر دیماه سال ۱۳۹۴ مبنی بر احداث بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی، بار دیگر این موضوع را یادآور شد. قرار است این بیمارستان در محوطه بیمارستان هفتم تیر شهرری که از توابع شهرستان تهران محسوب میشود، ساخته شود. این وعده در حالی مطرح میشود که شهرستان ری به طور مستقل فاقد هرگونه بیمارستان است و شهروندان برای دریافت خدمات تخصصی درمانی با مشکلات متعددی روبرو هستند.
مسائل سیاسی و اداری پیچیده، از جمله کشمکشهای بین فرمانداری شهرستان ری و مسئولین شورای شهر تهران بر سر جدایی شهرری از تهران، به این وضعیت دامن زده است.
این تنشها از زمان تأسیس فرمانداری شهرستان ری و جدا شدن بخشهایی نظیر فشافویه، باقرشهر و کهریزک از تهران و قم، بدون لحاظ شدن شهرری به عنوان مرکز شهرستان، آغاز شده است.

شهرری به عنوان مرکز تاریخی شهرستان ری، از نظر تقسیمات کشوری همچنان تابع فرمانداری شهرستان تهران است.
این تقسیمبندی اداری منجر به آن شده که شهرستان ری فاقد فرماندهی مستقل برای مراکز انتظامی، نظامی و مهمتر از آن، مراکز درمانی باشد.
گزارشها حاکی از آن است که هزینههای عمرانی، رفاهی و سرانه بهداشتی شهرستان ری در شهرری پرداخت میشود، اما این امر نتوانسته است نیازهای درمانی کل شهرستان را به طور مطلوب پاسخ دهد.
در هفته دولت سال ۱۳۹۴، هدایتالله جمالیپور، فرماندار وقت شهرستان ری، از خروج ۱۹۷ میلیارد تومان از درآمدهای شهرری که متعلق به شهرستان ری بوده، خبر داده بود و مدعی شده بود که اجازه خروج این مبلغ از شهرستان ری داده نشده است.
این موضوع نیز نشاندهنده مشکلات ساختاری و مدیریتی در تخصیص منابع بهداشتی و درمانی در این منطقه است.
نکته قابل تأمل آن است که شهرهای تابع شهرستان ری نیز با مشکلات مشابهی در حوزه بهداشت و درمان روبرو هستند.
در حالی که شهرری به عنوان بخشی از شهرستان تهران از دو مرکز درمانی فیروزآبادی و شهدای هفتم تیر برخوردار است، کل شهرستان ری فاقد بیمارستان یا کلینیک تأمین اجتماعی مستقل است.
در هفته دولت سال جاری، مراسم کلنگزنی بیمارستانی در کهریزک برگزار شد، اما شهردار این شهر رسماً اعلام کرده است که بودجه کافی برای احداث و تکمیل آن وجود ندارد.
در باقرشهر نیز پروژه احداث بیمارستان در کنار شهرداری نیمهتمام رها شده است.
وضعیت در حسنآباد فشافویه نیز بهتر از این نیست؛ با وجود جمعیت رسمی بیش از ۴۵ هزار نفر و پیگیریهای مکرر مسئولین، کلنگ احداث کلینیک درمانی در شهرحسن آباد به زمین خورده اما هیچ اقدام عملی برای ساخت آن صورت نگرفته و پروژه رها شده است.
همجواری این شهر با فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و شهرک صنعتی شمسآباد و تردد روزانه هزاران نفر، ضرورت وجود مراکز درمانی مجهز در این منطقه را دوچندان میکند.
غلامرضا حیدری، نماینده مردم تهران، ری، تجریش، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، جدایی شورای شهرری از تهران را راهکاری برای مدیریت بهینه منابع شهری دانسته و از تلاش برخی نمایندگان برای تحقق این امر خبر داده است. به گفته وی، این جدایی میتواند منجر به تجمیع مدیریت، مصرف بهینه منابع و صرفهجویی در هزینهها شود.
با توجه به وضعیت نامناسب زیرساختهای بهداشتی و درمانی در شهرستان ری و وعدههای محقق نشده، انتظار میرود مسئولین امر با جدیت بیشتری پیگیر احداث بیمارستان وعده داده شده و رفع مشکلات موجود در این حوزه باشند تا ساکنین این شهرستان نیز بتوانند از خدمات درمانی مناسب بهرهمند شوند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰