سیل در پاکستان؛ بحران کمبود و گرانی مواد غذایی
به گزارش کلینی نیوز به نقل از بی بی سی، در حالیکه میلیونها هکتار زمین کشاورزی زیر آب هستند، اکنون مشکل تامین و گرانی مواد غذایی اولیه اسباب نگرانی شده است. جادههای بسیاری زیر آب هستند و پلهای متعددی را آب با خود برده است.
پاکستان با تورم بیسابقهای روبرو بود و اکنون سیل باعث چند برابر قیمتها شده است.
وزیر برنامهریزی خبر داده تقریبا نیمی از مزارع پنبه زیر آب رفته و صیفیکاریها و شالیزارها خسارات زیادی دیدهاند.
به گزارش اداره آمار پاکستان، قیمت گوجهفرنگی و پیاز، که در بسیاری غذاها استفاده میشوند، در چند روز گذشته بیش از چهل درصد افزایش یافته است.
به گفته شهزاد چیما دبیر کمیته بازار لاهور، «حدود ۸۰ درصد محصول گوجهفرنگی پاکستان آسیب دیده و تامین پیاز هم لطمه بدی خورده است.»
پاکستان خود صادرکننده محصولات کشاورزی است اما دولت میگوید اکنون باید به واردات از جمله از کشور همسایه هند فکر کند.
کشاورزی مهمترین و بزرگترین بخش اقتصاد پاکستان است، نزدیک یکچهارم تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد و نزدیک به چهل درصد نیروی کار در کشاورزی یا بخشهای مرتبط شاغلند.
وسعت و ویرانی این سیل بیسابقه بوده و احسن اقبال وزیر برنامهریزی و توسعه پاکستان میگوید بازسازی ممکن است بیش از ۱۰ میلیارد دلار نیاز داشته باشد.
در همین حال صندوق بینالمللی پول هم پرداخت یک وام ۱/۲ میلیارد دلاری را برای پاکستان تسریع کرده است. این بخشی از یک وام شش میلیارد دلاری است که در سال ۲۰۱۹ تصویب شده بود.
براساس آمار رسمی، دست کم ۱۱۳۶ نفر در جریان سیلهایی که از آغاز فصل بارانهای موسمی در ماه ژوئن به راه افتاده جان باختهاند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۷۵ نفر جان خود را از دست دادهاند و به گفته بلال بوتو زرداری وزیرخارجه پاکستان، یک سوم جانباختگان کودک هستند.
مقامهای محلی به هزاران نفر از کسانی که در منطقه کوهستانی زندگی میکنند دستور ترک محل را دادهاند اما حتی با وجود کمک هلیکوپترها کسانی در این منطقه گرفتارند.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان گفته است: «روستا پشت روستا محو شده و میلیونها خانه ویران شدهاند.»
کسانی که موفق به فرار از سیل شدهاند در اردوگاههای موقت در نقاط مختلف کشور اسکان داده شدهاند.
فضل ملک، یکی از کسانی که از سیل فرار کرده و در میان ۲۵۰۰ سیلزده دیگر در یک مدرسه مستقر شده به خبرگزاری فرانسه گفت: «زندگی اینجا فاجعه بار است تمام عزتمان از دست رفته است.»
بلوچستان و سند بیش از نقاط دیگر از سیل آسیب دیدهاند و آبگرفتگی در سند چنان وسیع است که هنوز امدادرسانی با دشواری صورت میگیرد.
یک مقام ارتش پاکستان گفت که یک باریکه زمین که هلیکوپترهای امداد بتوانند بر آن فرود بیایند وجود ندارد.
برچسب ها :بحران کمبود و گرانی مواد غذایی ، تورم ، سیل در پاکستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰