رونق بازار مرزی مشترک افغانستان-ازبکستان
به گزارش کلینی نیوز ، این بازار که در آن سوی رود آمو در منطقه مرزی شهر ترمز ازبکستان گشوده شده است، فرصتی را برای تاجران و فروشندگان هردو کشور فراهم کرده تا فراوردهها و کالاهای تجارتی خود را در این بازار بفروش برسانند. شهروندان ازبکستان نیز روزانه از این بازار خرید میکنند.
این بازار در ۲۹ آگوست با حضور عبدالله آریپوف، نخستوزیر ازبکستان افتتاح شد. در مراسم افتتاح یک هیئت دولت افغانستان و مقامات قرقیزستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان نیز دعوت شده بودند.
با آنکه مقامات ازبکستان میگویند بازرگانان افغان اجازه دارند از تجارت بدون مالیات در این منطقه آزاد استفاد کنند اما تاجران افغان در این بازار هنوزهم از احتمال وضع مالیات بر عایدات شان نگران هستند.
جمعه الدین حاجیزاده، منشی تاجران افغان در این بازار، میگوید «تاجران افغان در ابتدا در مورد این بازار زیاد مطمین نبودند که آیا موفق خواهد بود یا خیر تا اینکه مقامات افغانستان و ازبکستان به آنها اطمینان دادند که سرمایه تاجران در این بازار مصون خواهد بود» به گفته وی تاجران افغان نگران آن بودند که اگر در این بازار سرمایهگذاری کنند، شاید روزی این مرز بسته شود.
با این حال محمد نادر یک تاجر فروشنده دیگر افغان میگوید از کار در این بازار راضی است که در این مدت توانسته است کار و کاسبی اش را رونق دهد. به گفته وی تاجران افغان در این بازار از مالیات معاف هستند.
بر اساس توافقنامه بین افغانستان و ازبکستان، شهروندان افغانستان میتوانند بدون ویزا به این بازار بروند و در صورت نیازمیتوانند تا ۱۵ روز در این منطقه آزاد اقتصادی میان دو کشور اقامت کنند.
مسئولان ازبکستانی میگویند این منطقه آزاد به گونهای طراحی شده است که در آینده بتواند ۱/۴ میلیون دلار تجارت ماهانه داشته باشد و سالانه بیش از ۱/۵ میلیون نفر را جذب کند.
به گفته آنها در بیشتر از دو ماهی که این بازار به فعالیت آغاز کرد، حدود پنجاه هزار نفر از آن بازدید کردهاند.
انتظار میرود که این منطقه آزاد تجاری برای حدود ۳ هزار نفر زمینه کار را فراهم کند که یک سوم از این مشاغل به افغانها اختصاص دارد. به گفته مقامات ازبکستان خدمات بس بین مزارشریف و منطقه آزاد آماده می شود تا انتقال روزانه برای کارگران افغان فراهم شود.
علاوه بر شرکتهای ازبکستانی و و تاجران افغان، روسها، اوکراینیها و بلاروسیها قبلاً به خرید غرفهها در این بازار علاقه نشان دادهاند.
به گفته مقامات ازبکستانی اما چینیها بیشترین علاقه را به این بازار نشان داده اند و در حال حاضر یک بخش بزرگی از این بازار در حال ساخت برای تاجران چینی است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰