روایت سفارت روسیه درباره برتری جهانی توان موشکی ایران
به گزارش کلینی نیوز، روزنامه کیهان چاپ تهران، در ستون خبر ویژه خود نوشت: حساب کاربری رسمی سفارت روسیه در کنیا در توئیتی نوشت: «آیا میدانید سه کشور جهان دارای موشکهای مافوق صوت هستند؟ روسیه، چین و ایران!»
گفتنی است آبانماه گذشته بود که سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خبر مهمی از ساخت موشک بالستیک هایپرسونیک پیشرفته خبر داد که قادر است از سامانههای دفاع هوایی پیشرفته عبور کند و آنها را هدف قرار دهد.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جوّ میتواند مانور دهد تصریح کرد که این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند و فکر نمیکنم تا دهها سال بعد هم فناوری پیدا شود که بتوان با آن مقابله کند. این موشک سامانههای ضدموشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.
بهرغم تلاشهای آمریکا و برخی دنبالهروهای آن برای تشکیک در ساخت موشک هایپرسونیک توسط ایران، این خبر بازتاب و انعکاس گسترده و وسیعی در سطح جهانی داشت و رسانههای مطرح بینالمللی به قدرت و برتری جهانی جمهوری اسلامی ایران در توان بازدارندگی اذعان کردند.
مهمترین نکته در افشای موشکهای مافوق صوت ایران که علاوهبر مزیتهای فنی و توان نظامی این موشکها است، بُعد راهبردی آن است. با توجه به ویژگیهای این موشک از جمله سرعت فراصوت و غیرقابل رهگیر بودن آن، از این پس هیچ دشمنی نمیتواند ادعا کند در مقابل موشکهای ایران مصون خواهد بود.
سلاح هایپرسونیک چیست؟
سلاحهای اصلی در این دستهبندی، موشکهای کروز هایپرسونیک، بالستیکهای هواپرتاب و گلایدرهای هایپرسونیک هستند. همانطور که پیش از این اشاره شد، این موشکها با سرعتی فراتر از ۵ ماخ حرکت میکنند با این تفاوت که موشکهای کروز هایپرسونیک با موتور اسکرمجت ارتفاع پروازی کمتری نسبت به گلایدرهای بالستیک هایپرسونیک دارند.
گلایدرهای هایپرسونیک با استفاده از موشکهای بالستیک پرتاب میشوند و پس از جدا شدن بوستر و وارد شدن به جو با سرعت هاپیرسونیک با استفاده از فناوریهای پیشرفته، داخل اتمسفر به سمت هدف مانور میدهند.
همین موضوع سبب میشود که رهگیریشان نسبت به پرتابههای بالستیک معمولی کار دشوارتری باشد.
گلایدرهای هایپرسونیک خطری بزرگ برای سیستمهای پیشرفته دفاع موشکی هستند. آنها بر خلاف موشکهای بالستیک مسیر حرکتی قابل پیشبینی ندارند. از پیچیدگیهای فنی ساخت سلاح هایپرسونیک، فراهم کردن قابلیت مانور در چنان سرعتهای سرسامآور است.
در سرعت هایپرسونیک مولکولهای اتمسفر به حالتی از ماده به نام پلاسما تبدیل میشوند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰