کد خبر : 24140
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 اسفند 1403 - 8:23

پاسخ منفی قاطع ایران به پیشنهاد مذاکره ترامپ

رهبر انقلاب ایران مذاکره با آمریکا تحت فشار را قاطعانه رد کرد

رهبر انقلاب ایران مذاکره با آمریکا تحت فشار را قاطعانه رد کرد
آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به نامه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره، روز جاری در جمع مقامات ارشد نظام، هرگونه مذاکره تحت فشار و تهدید را مردود دانستند. ایشان تاکید کردند که هدف آمریکا از طرح مذاکره، نه حل مشکلات، بلکه تحمیل خواسته ها و اعمال سلطه بر ایران است.

به گزارش کلینی نیوز، در تاریخ ۱۷ اسفندماه، ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با فاکس بیزینس اعلام کرد که نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب ایران، ارسال کرده و خواستار مذاکره برای دستیابی به توافقی جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران شده است. او همچنین تهدید به اقدام نظامی کرده و گفته بود: «دو راه برای مدیریت ایران وجود دارد: نظامی یا مذاکره، و من ترجیح می‌دهم مذاکره کنم»

در پاسخ، آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با سران قوا و جمعی از کارگزاران نظام در ۱۸ اسفند ماه ، مذاکره تحت فشار را رد کرد. ایشان تأکید کرد که اصرار برخی دولت‌های زورگو برای مذاکره، به منظور حل مسائل نیست، بلکه برای «تحکّم و تحمیل توقعات خودشان» است. ایشان تصریح کرند: «جمهوری اسلامی ایران قطعاً توقعات آنها را نخواهد پذیرفت»

رسانه های بین المللی به سرعت به بازتاب بیانات امروز آیت الله خامنه ای پرداختند که در آن، پیشنهاد مذاکره دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را رد کردندو

رسانه‌های بین‌المللی مانند رویترز و تایمز اسرائیل، این موضوع را برجسته کرده‌اند و نشان می‌دهند که ایران تحت فشار مذاکره نمی‌کند.

1612786602 2516

رهبر ایران تاکید داشتند که جمهوری اسلامی به مذاکره‌ای که با هدف “تحمیل شروط” و “قلدری” از سوی آمریکا مطرح می‌شود، تن نخواهد داد.

خبرگزاری رویترز تیتر اصلی خود را به این جمله رهبر انقلاب اختصاص داد: “تهران تحت فشار زورگویی آمریکا مذاکره نمی کند.”

این خبرگزاری به نامه نگاری ترامپ اشاره کرده و نقل کرد که از دیدگاه آیت الله خامنه ای، واشنگتن از مذاکره به عنوان ابزاری برای “تحمیل خواسته های خود” استفاده می کند.

رویترز همچنین بخش دیگری از بیانات رهبر انقلاب را برجسته کرد که در آن ایشان تاکید داشتند، خواسته های آمریکا به مسائل هسته ای محدود نخواهد شد و ایران این خواسته ها را نخواهد پذیرفت.

تایمز اسرائیل نیز با انتخاب تیتر “ایران با یک قدرت زورگو درباره توافق هسته ای مذاکره نمی کند”، به پوشش سخنان رهبر انقلاب پرداخت و بیانات ایشان را “پاسخ به ادعای ترامپ درباره ارسال نامه به ایران” عنوان کرد.

خبرگزاری فرانسه (AFP) با تیتر “بعد از تهدید ترامپ، رهبری ایران، تاکتیک های زورگویانه او را محکوم کرد” به انعکاس این خبر پرداخت و تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران را مورد اشاره قرار داد.

این خبرگزاری همچنین تاکید رهبر انقلاب بر این نکته که “مذاکرات آنها برای حل مسائل نیست، بلکه هدفشان سلطه است” را بازتاب داد.

روزنامه ایندین اکسپرس هند نیز با تیتر “رهبری ایران، مذاکره و فشار قلدرمابانه آمریکا را رد کرد” به این موضوع پرداخت و با یادآوری خروج یکجانبه آمریکا از برجام توسط ترامپ، رویکرد آمریکا در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داد.

وبسایت آذرپرس جمهوری آذربایجان نیز با تیتر “رهبری ایران، احتمال مذاکره با آمریکا را در اولین اظهار نظر عمومی در قبال نامه ترامپ، رد کرد” به این موضوع پرداخت.

رسانه های عربی منطقه نیز به طور گسترده بیانات رهبر انقلاب را پوشش دادند. شبکه المیادین به نقل از ایشان تاکید کرد: “ایران هرگز اصرار برخی کشورها بر شیوه قلدری برای مذاکرات و تحمیل شروط خود بر دیگران را نمی‌پذیرد.”این موضوع را پوشش داده‌اند. این نشان‌دهنده توجه جهانی به این موضع‌گیری است.

شبکه المسیره یمن نیز بر رد مذاکره با هدف “تحمیل شروط یک طرف” تاکید کرد و شبکه المنار نیز همین موضع را بازتاب داد. شبکه الجزیره هم با تمرکز بر بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب، به این نکته اشاره کرد که هدف دشمن از تهدیدات، “ناتوان ساختن جمهوری اسلامی از اداره معیشت مردم” است.

پاسخ قاطع رهبر ایران به پیشنهاد مذاکره ترامپ، نشان دهنده تداوم رویکرد اصولی جمهوری اسلامی در قبال فشارهای آمریکا است.

رد مذاکره تحت فشار، نه تنها یک موضع تاکتیکی در شرایط کنونی، بلکه یک اصل راهبردی در سیاست خارجی ایران به شمار می رود. تاکید بر “تحمیل شروط” و “قلدری” آمریکا، روایت رسمی جمهوری اسلامی از اهداف واقعی واشنگتن در قبال ایران را تقویت می کند و به افکار عمومی داخلی و منطقه ای این پیام را منتقل می کند که ایران در برابر فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد.

روابط ایران و آمریکا پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸ به رهبری دونالد ترامپ، دچار تنش‌های عمیقی شده است. این توافق، که در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵ (شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) امضا شد، محدودیت‌هایی را بر برنامه هسته‌ای ایران در ازای کاهش تحریم‌ها اعمال می‌کرد. با خروج آمریکا، تحریم‌ها دوباره اعمال شدند و تنش‌ها افزایش یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »