دیدار وزیر خارجه امارات با رهبر مخالفان اسرائیل؛ تلاش برای آتشبس در غزه همزمان با فاجعه انسانی.
حمیدرضا صیدمحمدی
رایزنیهای پنهان در سایه نسلکشی غزه: آیا دیپلماسی صلح در منطقه محقق میشود؟

به گزارش کلینی نیوز، این رایزنیها در حالی صورت میگیرد که جامعه جهانی از ناتوانی در توقف جنایات در غزه به شدت تحت فشار قرار دارد و امیدها به راهحلهای دیپلماتیک برای کاهش بحران و پایان دادن به رنج مردم غزه کمرنگ شده است.
در شرایطی که نوار غزه تحت محاصره کامل و حملات بیامان رژیم صهیونیستی قرار دارد و فاجعه انسانی ناشی از نسلکشی فلسطینیان ابعاد بیسابقهای به خود گرفته است، خبری مبنی بر دیدار شیخ عبدالله بن زاید آلنهیان، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه امارات با یائیر لاپید، رهبر مخالفان دولت اسرائیل منتشر شد.
این دیدار، که روز جمعه صورت گرفت، در حالی است که کشتار غیرنظامیان و تخریب زیرساختها در غزه به بالاترین حد خود رسیده و نگرانیهای بینالمللی درباره یک فاجعه انسانی عمیقتر هر لحظه افزایش مییابد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه امارات امارات، شیخ عبدالله بن زاید در این دیدار بر حمایت قاطع امارات از تلاشهای جامعه جهانی برای برقراری آتشبس فوری در نوار غزه و آزادی تمامی اسرای رژیم صهویونیستی تأکید کرده است.
این موضعگیری در حالی بیان میشود که خواسته اصلی و فوری جامعه جهانی، توقف نسلکشی و رفع محاصره ظالمانه غزه است.
وزیر خارجه امارات همچنین بر لزوم جلوگیری از گسترش دامنه مناقشه در منطقه تأکید ورزیده، اما سوال اینجاست که آیا این تلاشها میتواند در مقابل اراده رژیم اشغالگر برای ادامه جنایات، مؤثر واقع شود؟
در بخش دیگری از این گفتگو، وزیر خارجه امارات بر حمایت از تلاشها برای کاستن از بحران انسانی شدید در نوار غزه و ایجاد سازوکاری برای کمکرسانی به غیرنظامیان به شکلی امن، پایدار و بدون مانع تأکید کرد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که گزارشها حاکی از ممانعت عامدانه رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی است.
شیخ عبدالله بن زاید همچنین تلاش برای از سرگیری مذاکرات به منظور برقراری صلح فراگیر بر مبنای راهحل دو کشوری را ضروری دانست و آن را عاملی برای تحکیم امنیت و ثبات منطقه و پایان افراطگرایی، تنش و خشونت فزاینده توصیف کرد.
اما با توجه به سیاستهای کنونی رژیم صهیونیستی در اشغالگری و شهرکسازی و عدم پایبندی به توافقات بینالمللی، چشمانداز تحقق راهحل دو کشوری در کوتاهمدت بسیار مبهم به نظر میرسد.
این دیدار در شرایطی انجام میشود که مردم غزه همچنان تحت بمباران، محاصره و نسلکشی قرار دارند و سوال اساسی این است که آیا این نوع دیپلماسیها، بدون فشار واقعی و تحریمهای مؤثر علیه رژیم اشغالگر، میتواند به توقف این فاجعه انسانی کمک کند یا صرفاً به ابزاری برای مشروعیت بخشیدن به وضع موجود تبدیل خواهد شد؟
برچسب ها :امارات عربی متحده ، رژیم صهیونیستی ، نوار غزه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰