رایزنی تلفنی رهبران مصر، فرانسه و اردن با ترامپ بر سر آتشبس غزه و آزادی اسیران

به گزارش کلینی نیوز، بدالفتاح السیسی، امانوئل مکرون و ملک عبدالله دوم، روسای جمهور مصر و فرانسه و پادشاه اردن، روز جاری در حاشیه نشست مهم خود در قاهره، به صورت مشترک با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تلفنی گفتوگو کردند.
بنا بر اعلام دفتر ریاست جمهوری مصر، محور اصلی این تماس تلفنی، بررسی راهکارهای عملی برای تضمین برقراری آتشبس فوری در نوار غزه بوده است. رهبران سه کشور ضمن ابراز نگرانی عمیق از وضعیت انسانی وخیم در غزه، بر ضرورت ازسرگیری کامل و بدون مانع ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه تاکید کردند.
همچنین، در این گفتوگو بر اهمیت آزادی فوری تمامی بازداشتشدگان تاکید شد. این موضوع به عنوان یکی از پیششرطهای اساسی برای کاهش تنشها و ایجاد فضای مناسب برای مذاکرات آتی مورد توافق طرفین قرار گرفت.

السیسی، مکرون و عبدالله دوم در ادامه رایزنیهای خود با رئیس جمهور آمریکا، بر اهمیت ایجاد بسترهای لازم برای دستیابی به یک چشمانداز سیاسی واقعبینانه برای حل منازعه فلسطین و اسرائیل تاکید کردند.
آنها همچنین بر لزوم بسیج تلاشهای بینالمللی به منظور پایان دادن به رنج مردم فلسطین، بازگرداندن امنیت و صلح پایدار برای تمامی طرفها و نهایتاً اجرای راه حل دو کشوری به عنوان چارچوبی جامع برای حل این بحران دیرینه تاکید کردند.
رهبران سه کشور و دونالد ترامپ در پایان این تماس تلفنی توافق کردند که به منظور پیگیری مسائل مطرح شده و هماهنگیهای بیشتر در آینده، ارتباط نزدیک خود را حفظ کنند.
گفتنی است،
حمله پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (۲۵ فروردین ۱۴۰۳) با نام عملیات وعده صادق انجام شد. این حمله پاسخی به حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق بود که منجر به شهادت محمدرضا زاهدی، از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران شد.
در میان واکنشهای بینالمللی به این حمله، نقش غیرمنتظره کشور پادشاهی اردن در رهگیری برخی از این پرتابهها برجسته شد. این دخالت، با توجه به انتقادات پیشین اردن از سیاستهای اسرائیل و وجود احساسات قوی طرفدار فلسطین در این کشور، توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
گزارشها حاکی از آن است که جنگندههای اردنی “دهها” پهپاد ایرانی را سرنگون کردند. این رهگیریها در مناطق شمالی و مرکزی اردن، از جمله دره اردن و نزدیکی مرز عراق و سوریه به وقوع پیوست.
برخی گزارشها نیز اشاره دارند که به جنگندههای رژیم صهیونیستی اجازه داده شد تا برای رهگیری موشکها وارد حریم هوایی اردن شوند.
برخی تحلیلگران معتقدند که همکاری امنیتی دیرینه اردن با آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز در این تصمیم نقش داشته است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰