کد خبر : 821
تاریخ انتشار : جمعه 29 مرداد 1400 - 9:26

رابرت مالی: آمریکا در صورت شکست مذاکرات برجام دو گزینه احتمالی دارد

رابرت مالی: آمریکا در صورت شکست مذاکرات برجام دو گزینه احتمالی دارد
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران سرنوشت توافق هسته‌ای با ایران را "یک علامت سوأل بزرگ" خواند. او درباره اقدامات آمریکا در صورت عدم موفقیت مذاکرات برجام در وین نیز از دو گزینه احتمالی صحبت کرد.

به گزارش کلینی نیوز، به نوشته پولیتیکو رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۲۸ مرداد (۱۹ اوت) در مصاحبه‌ای اختصاصی با پایگاه خبری‌تحلیلی “پولیتیکو” با اشاره به عدم مشارکت جمهوری اسلامی در مذاکرات برجام گفت: «پیوستن به توافق بین‌المللی و چندجانبه برجام چیزی نیست که ما بتوانیم آن را به طور کامل کنترل کنیم.» وی، چندان مطمئن نیست که در ماموریت خود موفق خواهد شد.

مذاکرات وین به منظور بازگشت به توافق برجام، بین جمهوری اسلامی و پنج کشور آلمان، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین با حضور غیر مستقیم آمریکا تا کنون در شش دوره برگزار شده است.

آخرین دور این مذاکرات ۳۰ خرداد به پایان رسید و بر خلاف دورهای پیشین، تاریخی برای مذاکرات بعدی تعیین نشد.

به نوشته پولیتیکو مذاکرات احیای برجام با آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جدید ایران “پیچیده شده او عملا متوقف مانده است”.

رابرت مالی در مصاحبه خود از پاسخ به پرسش خبرنگار پولیتیکو درباره اینکه چند درصد احتمال دارد آمریکا به توافق هسته‌ای برجام برگردد، خودداری کرد و گفت: «اگر به شما درصد بدهم زیاد کمکی نخواهد کرد. ما آماده از سرگیری مذاکرات هستیم.»

مالی در ادامه افزود در صورت عدم موفقیت در مذاکرات احیای برجام تیم او در حال آماده‌سازی برخی برنامه‌ها و طرح‌های احتمالی است.

به گفته نماینده آمریکا در امور ایران یکی از این موارد این است که واشنگتن و تهران یک توافق کاملاً جداگانه امضا می‌‌کنند، که دارای پارامترهای متفاوت از توافق فعلی است.

مورد دیگر مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی با هماهنگی متحدان اروپایی است. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ولی از ذکر جزییات در باره کم و کیف چنین اقداماتی خودداری کرد.

او ضمن اشاره به آمادگی آمریکا به از سر‌گیری مذاکرات تصریح کرد: «اگر فکر می‌کردیم که رسیدن به توافق ممکن نیست، این کار را انجام نمی‌دادیم.».

مالی تاکید کرد که تاخیر در مذاکرات به دلیل بی‌اعتمادی است که در جریان سیاست “فشار حداکثری” دولت ترامپ به جمهوری اسلامی و گذار سیاسی در ایران ایجاد شده است.

گفتنی است،دونالد ترامپ، ریس جمهور سابق آمریکا بطور یک جانبه از توافق یک به اضافه پنج کشور خارج شد و به کورهای دیگر هشدار داد، هر شرکتی که با آمریکا و با دلار در سطح جهانی معامله می‌کند در صورتی که با ایران معامله کند، می‌تواند مشمول جریمه سنگینی بشود.

بسیاری از شرکت‌ها و بخصوص بانک‌ها معنی نقض تحریم‌ها را بخوبی می‌دانند. کومرتس بانک آلمان در سال ۲۰۱۴ مجبور به پرداخت یک میلیارد و پانصد میلیون دلار و گروه “بی ان پی پاریبا” فرانسوی حتی ۹ میلیارد دلار جریمه پرداخت کرد.

ایرباس بزرگترین بازنده خروج آمریکا از برجام است. در ژانویه سال ۲۰۱۷ ایران سفارش خرید یکصد فروند هواپیمای ایرباس را به ارزش ۲۳ میلیارد یورو داد. سه فروند هواپیما به ایران تحویل داده شد و حالا آمریکا اجازه صادرات این هواپیما به ایران را لغو کرده است. کمپانی اروپایی ایرباس بخشی از تولیدات خود را در آمریکا تامین می‌کند.

کمپانی آمریکایی بوئینگ دو قرارداد با شرکت‌های ایرانی آسمان برای فروش ۳۰ عدد هواپیما به ارزش ۳ میلیارد دلار و نیز قرارداد فروش ۸۰ فروند هواپیما با شرکت ایران ایر به ارزش ۱۶ میلیارد دلار امضا کرد. این سفارش‌ها هیچگاه در تولید لحاظ نشدند و حالا هم دنیس مویلنبرگ، مدیریت بوئینگ، اعلام کرده است که “ما پیرو سیاست دولت آمریکا هستیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »