کد خبر : 26653
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 تیر 1404 - 9:35

گام‌های بلند عدالت در فشافویه؛ از پیشگیری تا حمایت از تولید

رئیس حوزه قضایی فشافویه: «رویکرد ما»، عدالت‌گستری با مشارکت مردم و حمایت از چرخه تولید است

رئیس حوزه قضایی فشافویه: «رویکرد ما»، عدالت‌گستری با مشارکت مردم و حمایت از چرخه تولید است
همزمان با هفته قوه قضائیه، فرصتی دست داد تا گفت‌وگویی صمیمانه با دکتر باقر قنبری، رئیس پویای حوزه قضایی بخش فشافویه، داشته باشیم. ایشان در این مصاحبه، ضمن تبیین برنامه‌های تحولی و اقدامات راهبردی این حوزه، از نقش محوری مردم در ارتقاء عدالت و حمایت قاطع از تولید سخن گفتند.

به گزارش کلینی نیوز، هفته قوه قضائیه در ایران به مناسبت شهادت مظلومانه آیت‌الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب اسلامی در حادثه تروریستی هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ نام‌گذاری شده است؛ یادواره‌ای برای تبیین خدمات بی‌شائبه دستگاه قضا.

عدالت در بطن جامعه؛ “قاضی در مدرسه” برای آگاهی‌بخشی به نسل آینده

دکتر باقر قنبری، رئیس حوزه قضایی فشافویه، در ابتدای گفت‌وگو، با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم و به‌ویژه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، از اجرای موفقیت‌آمیز طرح “قاضی در مدرسه” خبر داد.

1612786602 2516

این طرح ابتکاری با هدف ارتقای سطح آگاهی دانش‌آموزان و خانواده‌ها با مسائل حقوقی و کاهش جرم‌خیزی در نسل جوان به اجرا درآمده است.

قنبری تاکید کرد: “با حضور فعال در مدارس و تعامل مستقیم با دانش‌آموزان، بستری برای آشنایی عمیق‌تر با قوانین و حقوق شهروندی فراهم می‌کنیم تا آینده‌ای روشن‌تر و عاری از بزهکاری برای فرزندان این مرز و بوم رقم بزنیم.”

احیای حقوق عامه؛ از دغدغه‌های آب شرب تا رفع معضلات شهری

یکی از برجسته‌ترین اقدامات حوزه قضایی فشافویه، اهتمام ویژه به احیای حقوق عامه است. دکتر قنبری در این زمینه به پیگیری مجدانه برای رفع چالش آب شرب زندان تهران بزرگ و ناترازی آب در این مجموعه اشاره کرد.

وی همچنین از حل و فصل بسیاری از مسائل و مشکلات شهری در راستای احیای حقوق عامه خبر داد؛ از جمله ایجاد رویه واحد در کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری برای تسهیل و قانونمند کردن ساخت و سازها و تسهیل در اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداری‌ها. این اقدامات، گامی بلند در جهت پاسخگویی به نیازهای اساسی مردم و بهبود کیفیت زندگی شهری محسوب می‌شود.

گره‌گشایی از مشکلات دیرینه؛ مطالبات مردمی در کانون توجه

رئیس حوزه قضایی فشافویه با رویکردی مردم‌محور و پاسخگو، به پیگیری مطالبات مردمی در خصوص اراضی شهرک احمدیه اشاره کرد و اعلام داشت که با ورود موثر به این موضوع، از تشکیل حداقل ۶۸۰ فقره پرونده قضایی جلوگیری شده است.

وی همچنین از حل اختلاف مربوط به نبود انشعاب برق برای اهالی خیابان مصلی با همکاری شهرداری و شرکت برق و ورود به مشکلات آرامستان امامزاده اسماعیل خبر داد که نویدبخش گشایش‌های اساسی در این زمینه‌های دیرینه است.

نظارت هوشمندانه و کاهش پرونده‌ها؛ ارتقای کارایی ضابطین

در حوزه نظارت بر ضابطین، دکتر قنبری به برگزاری جلسات مستمر آموزشی با ضابطین برای ارتقای توانمندی‌ها و استفاده از سیستم رصد اشاره کرد.

حضور میدانی وی در کلانتری‌ها و نظارت مستقیم، به کاهش چشمگیر پرونده‌های موجود در کلانتری‌ها و مدیریت و محدود کردن جواز اذن ورود به منازل توسط مرجع انتظامی در اوقات کشیک منجر شده است.

این رویکرد، نشان‌دهنده حرفه‌ای‌گرایی و قانون‌مداری در این حوزه قضایی است.

حمایت قاطع از تولید؛ موتور محرکه اقتصاد منطقه

در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، حوزه قضایی فشافویه با جدیت به حمایت از تولید پرداخته است. دکتر قنبری به تشکیل کمیته حمایت از تولید و ورود به چالش‌های شهرک صنعتی شمس‌آباد، از جمله ناترازی انرژی، مسکن و انتقال آب زهکشی، اشاره کرد.

وی همچنین از بررسی مشکلات شرکت دامپروری دامگستر در راستای حمایت از تولید و برگزاری چندین نشست تخصصی با حضور مسئولین ارشد کشوری و استانی برای حل مسائل و مشکلات این مجتمع دامپروری خبر داد.

این تلاش‌ها حاکی از عزمی راسخ برای رفع موانع تولید و رونق اقتصادی در منطقه است.

تکریم ارباب رجوع؛ رویکردی انسانی و پاسخگو در دستگاه قضا

دکتر قنبری در پایان گفت‌وگو، بر اهمیت ارتقای تکریم ارباب رجوع تاکید کرد و از افزایش تعداد ملاقات‌ها و جلسات مردمی با حضور در مساجد و ارائه “میز خدمت” سخن گفت.

وی با اشاره به لزوم بازدیدهای میدانی و تشویق سایر مسئولین و نهادها به تکریم ارباب رجوع و خدمت صادقانه به مردم، رویکردی انسانی و پاسخگو را در این حوزه قضایی به نمایش گذاشت.

همچنین، ثبت کامل پرونده‌های دایره سرپرستی، طراحی نرم‌افزار “پدر معنوی” و برگزاری همایش حمایت از محجورین از دیگر اقدامات امیدبخش این حوزه در حمایت از افراد نیازمند توجه ویژه است.

کاهش جمعیت کیفری؛ با بهره‌گیری از نهادهای ارفاقی

رئیس حوزه قضایی فشافویه در ادامه به اقدامات موثر در حوزه کاهش جمعیت کیفری و استفاده از نهادهای ارفاقی پرداخت. وی از بهره‌گیری از پابند الکترونیکی به نیابت از قرار تامین کیفری، استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس تعزیری و اعطای مرخصی متصل به آزادی به زندانیان به‌عنوان راهکارهایی برای کاهش بار زندان‌ها و بازگشت سعادتمندانه مجرمان به جامعه یاد کرد.

همچنین، بازدیدهای مستمر ریاست حوزه قضایی و قضات از زندان تهران بزرگ، نشان از نظارت دقیق و توجه به وضعیت زندانیان دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »