رئیس جمهوری فراری سریلانکا استعفای خود را اعلام کرد
به گزارش کلینی نیوز به نقل از دویچه وله، رئیس جمهوری سریلانکا در پی افزایش اعتراضها و چند روز پس از حمله معترضان به کاخ ریاست جمهوری، صبح چهارشنبه با یک هواپیمای نظامی به کشور همسایه، مالدیو گریخت.
به گزارش رویترز، گوتابایا راجاپاکسا روز پنجشنبه، ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) استعفانامه خود را با ایمیل به پارلمان سریلانکا فرستاد.
بنا بر این گزارش، هنوز مشخص نیست که پارلمان نسخه دیجیتالی استعفانامه رئیس جمهوری فراری را میپذیرد یا منتظر دریافت متن کتبی آن از طریق پست هوایی میماند.
- مسدود شدن شبکههای اجتماعی در بحبوحه اعتراضات سریلانکا
- رئیسجمهور و نخستوزیر سریلانکا استعفا کردند
- رئیس جمهور سریلانکا با یک هواپیمای نظامی به مالدیو فرار کرد
رئیس پارلمان سریلانکا روز چهارشنبه اعلام کرده بود راجاپاکسا پیش از ترک کشور اختیاراتش را به نخستوزیر واگذار کرده و مطابق ماده ۳۷ قانون اساسی، رانیل ویکرامسینگه به طور موقت عهدهدار وظایف و اختیارات او خواهد بود.
حمله به ساختمان نخستوزیری
در پی این اقدام و اعلام وضعیت اضطراری معترضان به کاخ ریاست جمهوری حمله کردند و با یورش به ساختمان رادیو و تلویزیون دولتی باعث ایجاد اختلال در پخش برنامههای زنده شدند.
گوتابایا راجاپاکسا پس از حمله روز شنبه تظاهرکنندگان به کاخ ریاست جمهوری و اقامتگاهش از پایتخت خارج شد و وعده داد روز چهارشنبه به طور رسمی از سمت خود کنارهگیری کند تا راه برای انتقال مسالمتآمیز قدرت هموار شود.
با این حال او پیش از خروج از کشور کنارهگیری نکرد و گفته میشود علت این کار نگرانی از بازداشت شدن و جلوگیری از سفرش به خارج بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع آگاه میگوید، احتمالا اعلام رسمی خبر استعفای راجاپاکسا روز جمعه و پس از دریافت متن کتبی استعفانامه انجام میشود.
عربستان مقصد بعدی رئیس جمهوری فراری؟
بنا بر این گزارش، برخی منابع دولتی گفتهاند اقامت رئیس جمهوری فراری سریلانکا در سنگاپور موقتی است و او قصد دارد از آنجا به عربستان سعودی سفر کند.
روز گذشته یکی از سخنگویان جنبش اعتراضی به خبرنگاران گفت در صورت استعفای گوتابایا راجاپاکسا معترضان آمادهاند کاخ ریاست جمهوری و دیگر ساختمانهای اشغالی در کلمبو، پایتخت تجاری سریلانکا را به صورت مسالمتآمیز ترک کنند اما به مبارزات خود ادامه میدهند.
تظاهرکنندگان حاکمان سریلانکا را به فساد و سوءمدیریت متهم کرده و آنها را مسئول بحران عمیق و شدید اقتصادی در کشور میدانند.
بحران سیاسی و اقتصادی بیسابقه از زمان استقلال
این جزیره که پیشتر سیلان خوانده میشد در جنوب هند قرار دارد و با جمعیت ۲۲ میلیون نفری خود در حال حاضر عمیقترین بحران سیاسی و اقتصادی از زمان استقلال از بریتانیا در سال ۱۹۴۸ را تجربه میکند.
اقتصاد سریلانکا به شدت وابسته به درآمد صنعت گردشگری است و با آغاز پاندمی کرونا بخش قابل توجهی از این درآمدها از دست رفته است.
ناظران فساد و سوءاستفاده طبقه حاکم بر قدرت را عامل مهمتری در ورشکستگی مالی دولت و ناتوانی در بازپرداخت بدهیهای خارجی آن ارزیابی میکنند.
دولت به دلیل بدهیهای سنگین خارجی و سقوط شدید ارزش پول ملی قادر به واردات کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان نیست و افزایش شدید قیمتها و کمبود مواد غذایی و دارو از بهار امسال دامنه جنبش اعتراضی را گستردهتر کرده است.
به گفته پلیس سریلانکا، در موج جدید حرکتهای اعتراضی شامگاه چهارشنبه دستکم ۴۲ نفر مجروح شدند و معترضان موفق شدند به مقادیری اسلحه و مهمات دست پیدا کنند.
قرار بود روز پنجشنبه رئیس پارلمان سریلانکا با نمایندگان معترضان و برخی اعضای دولت برای یافتن یک راه حل سیاسی به منظور خاتمه دادن به بحران رایزنی کند که درباره نتایج احتمالی آن هنوز خبری منتشر نشده است.
سرپرست ریاست جمهوری و نخستوزیر سریلانکا اعلام آمادگی کرده از همه سمتهای خود کنارهگیری کند تا پارلمان هفته دیگر رئیس جمهوری جدید را انتخاب کند.
برچسب ها :بحران اقتصادی سریلانکا ، سری ، سریلانکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰