کد خبر : 24388
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 اسفند 1403 - 17:04

بحران غزه؛ مواضع متضاد در جهان عرب و اسلام

دوگانگی مواضع عربی-اسلامی در قبال غزه: درخواست توقف حملات در کنار حفظ روابط با رژیم صهیونیستی

دوگانگی مواضع عربی-اسلامی در قبال غزه: درخواست توقف حملات در کنار حفظ روابط با رژیم صهیونیستی
در حالی که کمیته وزارتی عربی – اسلامی با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن، خواستار مداخله جامعه بین‌الملل برای توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه شده است، گزارش‌ها نشان می‌دهد که برخی از اعضای این کمیته و دیگر کشورهای عربی و اسلامی همچنان به حفظ روابط خود با تل‌آویو ادامه می‌دهند

به گزارش کلینی نیوز، کمیته وزارتی عربی – اسلامی روز جاری با انتشار بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن شدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و هدف قرار دادن مناطق مسکونی و غیرنظامیان بی‌دفاع، این اقدامات را نقض آشکار توافق آتش‌بس، مصوبات سازمان ملل، منشورها و توافقات بین‌المللی و قانون بین‌المللی بشردوستانه خواند.

این کمیته با ابراز نگرانی عمیق نسبت به وخامت اوضاع انسانی در غزه، هشدار داد که تداوم این وضعیت می‌تواند امنیت و ثبات منطقه را بیش از پیش تهدید کرده و منجر به گسترش دامنه درگیری‌ها شود.

در همین راستا، این نهاد بین‌المللی بر لزوم حفاظت از جان غیرنظامیان فلسطینی و الزام رژیم صهیونیستی به برقراری فوری برق در غزه تاکید کرد و خواستار بازگشایی تمامی گذرگاه‌ها برای تضمین ورود گسترده و مستمر کمک‌های بشردوستانه به سراسر این منطقه تحت محاصره شد.

1612786602 2516

کمیته وزارتی عربی – اسلامی با تاکید بر فوریت برقراری آتش‌بس دائم و پایدار، توقف تنش‌های ایجاد شده توسط رژیم صهیونیستی و ازسرگیری گفت‌وگوها و مذاکرات، بار دیگر بر موضع ثابت خود مبنی بر اهمیت دستیابی به صلح عادلانه و پایدار بر اساس حفظ حقوق مشروع ملت فلسطین، از جمله برپایی کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، تاکید کرد.

در همین حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در بحبوحه تشدید تنش‌ها و حملات اخیر به غزه که با واکنش‌های گسترده جهانی مواجه شده است، برخی از کشورهای عربی و اسلامی همچنان به حفظ سطح معینی از روابط با رژیم صهیونیستی مبادرت ورزیده‌اند.

بر اساس گزارش‌های موجود، مصر و اردن، به عنوان دو کشور عربی دارای پیمان صلح با اسرائیل، روابط دیپلماتیک خود را در این دوره حساس حفظ کرده‌اند.

اگرچه اردن در اقدامی نمادین سفیر خود را از تل‌آویو فراخوانده است، اما کانال‌های ارتباطی میان دو کشور همچنان باز است.

امارات متحده عربی و بحرین نیز که در چارچوب توافق‌های ابراهیم روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده‌اند،به نظر می‌رسد تعاملات خود را در زمینه‌های مختلف، از جمله اقتصادی، ادامه داده‌اند. برخی منابع حتی از افزایش حجم تجارت میان این کشورها و اسرائیل در ماه‌های اخیر خبر می‌دهند.

مراکش نیز با وجود فراخواندن سفیر خود از اسرائیل در پی شدت گرفتن درگیری‌ها، هنوز رسماً از قطع روابط دیپلماتیک با این رژیم سخنی به میان نیاورده است.

عربستان سعودی، با وجود انتقادات صریح و شدید از سیاست‌های اسرائیل در قبال فلسطینیان و درخواست‌های مکرر برای توقف حملات به غزه، همچنان فاقد روابط دیپلماتیک رسمی با تل‌آویو است. با این حال، گمانه‌زنی‌ها و گزارش‌هایی در مورد احتمال برقراری روابط در آینده نزدیک وجود داشته است.

این وضعیت در حالی رقم می‌خورد که وزارت بهداشت فلسطین در غزه آخرین آمار قربانیان حملات اخیر را تا کنون ۵۰۶ شهید و تعداد مجروحان را ۱۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر اعلام کرده است.

این آمار جان‌باختگان از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۹ هزار و ۶۱۷ نفر رسیده است که عمق فاجعه انسانی در این منطقه را به تصویر می‌کشد.

به گفته کارشناسان، تداوم روابط برخی کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی در بحبوحه تشدید خشونت‌ها در غزه، نشان‌دهنده وجود رویکردهای متفاوت و گاهاً متضاد در میان کشورهای منطقه نسبت به مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی است.

این امر همچنین می‌تواند بیانگر اولویت‌های متفاوت این کشورها در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد و بر پیچیدگی‌های تلاش‌های دیپلماتیک برای حل این بحران دیرینه بیفزاید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »