درگیری هندوها با مسلمانان در شهر لستر انگلیس
به گزارش کلینی نیوز، شهر لستر انگلیس که بخشی از جمعیت آن را اقلیتهای هندو و مسلمانها تشکیل میدهد در روزهای اخیر شاهد شدت گرفتن تنشهای نژادی بوده و گروههای افراطی هندو اقدامات وحشیانهای علیه مسلمانان مرتکب شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایکنا، ین درگیریها به مدت چهار هفته ادامه یافت. پس از آنکه ساکنان محلی قادر به برقراری آرامش بین طرفهای درگیری نشدند، پلیس ضد شورش و شماری از واحدهای پلیس سوار انگلیس مداخله کرده و وضعیت امنیتی شهر را به تحت کنترل خود گرفتند.
درگیریها تا چند روز گذشته ادامه داشت و پس از بروز درگیری مجدد پلیس دوباره اقدام به دستگیری شماری از افرادی حاضر در درگیریها کرد. روزنامه گاردین با انتشار گزارشی عامل تداوم خشونتها و گسترش تنش و درگیری بین دو طرف را از شایعات و اطلاعات نادرست منتشر شده در شبکههای اجتماعی توصیف کرد.
در این گزارش آمده است، انتشار تصاویر جعلی از حمله به معابد هندوها و سوزاندن آن عامل اصلی تداوم درگیریها و افزایش تنشها بین طرفین بوده است.
طبق گزارش رسانههای انگلیس، صدها نفر از مردان هندو که ماسک و کلاههای صورتپوش پوشیده بودند با راهپیمایی در داخل شهر شعار «جای شری رام» سر دادند.
این شعار در ماههای گذشته به اصلیترین سمبل افراطگرایی هندوها در هند تبدیل شده است.
روزنامه گاردین به نقل از یکی از ساکنان منطقه «جاده بلگریو»، واقع در شرق شهر لستر گزارش داد که شرکتکنندگان در این تظاهرات اقدام به پرتاب بطری و اشیاء دیگر کردند.
این منبع گفت که هندوها همچنین با ساکنان این منطقه درگیر شده و افراد را به صورت تصادفی مورد ضرب و شتم قرار دادند.
مسلمانان این منطقه هم بعد از مشاهده بیعملی پلیس در برابر غارتگری و اقدامات وحشیانه افراطگرایان هندو اقدام به برگزاری تظاهرات کردند.
«یاسمین سورتی» که سابقه همکاری ۳۰ ساله با جامعه لستر را دارد روز دوشنبه به گاردین گفت که تظاهرات هندوها این سوال را پیش میکشد که چرا پلیس اجازه برگزاری آن را داده است، چرا که انجام آن باعث ایجاد نااامنی در میان مسلمانان شده است.
در مقابل، روزنامه گاردین عکسی منتشر کرده که نشان میدهد پلیس از تجمع گروههای مسلمان در پاسخ به اقدامات تحریکآمیز هندوها خودداری کرده است.
گزارش روزنامه انگلیسی دستکم ۱۸ نفر بر سر این درگیریها دستگیر شدند که ۸ نفر از آنها افراد خارج از این منطقه بودند. این موضوع نگرانیهایی را پیش کشید مبنی بر اینکه ممکن است تظاهرات هندوها از طریق گروههای خارجی سازماندهی شده باشد.
یکی از گزارشگران روزنامه گاردین به نام آینا جی. خان توییت مفصلی درباره تجربهاش از روایت حوادث این ماجرا و واکنش مردان هندو منتشر کرد.
این خبرنگار نوشته است: مصاحبه من وقتی که یکی دیگر از مردان هندو من را به جانبداری متهم کرد به تنش کشیده شد.
من نگرانیهایم را درباره شنیده شدن شعارهای جای شری رام که توسط افراطیها در هند مطرح میشود و اکنون با تنفر ضداسلامی مترادف شده مطرح کردم.
این خبرنگار گاردین گفته که هندوها او را عضو طالبان خطاب کرده و شروع به مظلومنمایی کرده است. وی گفته است: «شکی وجود ندارد که این مردها نمایندههای اجتماع هندوها نیستند.»
بسیاری از کارشناسان این درگیریها در لیستر را نتیجه سیاستهای اسلامستیزانه حزب حاکم در هند میدانند که از سال ۲۰۱۴ قدرت را در این کشور به دست گرفته است. موج فزاینده ملیگرایی هندوها و اسلامهراسی در ماههای گذشته بارها به نمایش گذاشته شده است.
دیدهبان الازهر برای مبارزه با افراطگرایی ضمن اشاره به این وضعیت خواهان هوشیاری در قبال اطلاعات و شایعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی شده است.
این دیدهبان تصریح کرد: انتشار محتوای تحریکآمیز در شبکههای اجتماعی بهراحتی میتواند منجر به درگیری گسترده بین گروههای مختلف در جامعه شود، از این رو آموزش تفکر انتقادی در مواجهه با محتوای انتشار یافته در این شبکهها و همچنین ترویج فرهنگ خردورزی و گفتوگو برای مقابله با وضعیت فعلی امری ضروری است.
برچسب ها :انگلیس ، مسلمانان بریتانیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰