کد خبر : 25344
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اردیبهشت 1404 - 12:52

در اقدامی نادر و معنادار از سوی یک دولت منطقه‌ای؛

امیر حسین علمائی

حمایت نخست وزیر عراق از کاردینال لوئیس ساکو برای رهبری آینده کلیسای کاتولیک

حمایت نخست وزیر عراق از کاردینال لوئیس ساکو برای رهبری آینده کلیسای کاتولیک
نخست وزیر عراق، حمایت رسمی دولت متبوع خود را از کاردینال لوئیس رافائل ساکو، رهبر کلیسای کلدانی کاتولیک، برای احراز جایگاه رفیع پاپ آینده کلیسای کاتولیک اعلام کرد. این حمایت که از طریق پیام‌رسان ایکس منتشر شد،

به گزارش کلینی نیوز ، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در ۸۸ سالگی  در ۲۱ آوریل امسال درگذشت. پس از مرگ پاپ فرانسیس، کاردینال کوین فارل سرپرست کلیسای کاتولیک روم شده و این نقش را تا زمان انتخاب پاپ جدید برعهده خواهد داشت.

پاپ‌ها را به صورت سنتی روحانیون عالی‌رتبه کلیسا یا همان کاردینال، در فرآیندی کاملا محرمانه انتخاب می‌کنند که قدمت آن به قرون وسطی برمی‌گردد.

طبق قانون کلیسا، ۱۳۵ کاردینال زیر ۸۰ سال برای ورود به گردهمایی انتخاب پاپ جدید واجد شرایط هستند که به صورت یک فرآیند پیچیده و محرمانه‌ در واتیکان برگزار خواهد شد.

1612786602 2516

به نقل از  خبرگزاری رسمی عراق (واع)، بر اساس پیامی که محمد شیاع السودانی، نخست وزیر این کشور، روز سه‌شنبه منتشر کرد، دولت عراق حمایت خود را از نامزدی کاردینال لوئیس رافائل ساکو برای انتخاب شدن به عنوان پاپ آینده کلیسای کاتولیک در واتیکان ابراز داشته است.

این اقدام حمایتی از سوی یک مقام ارشد دولتی در منطقه‌ای با پیشینه غنی همزیستی ادیان، از چند جهت حائز اهمیت است.

نخست وزیر عراق علت پشتیبانی از کاردینال لوئیس ساکو را “جایگاه داخلی و بین‌المللی ایشان و نقش ایشان در گسترش صلح و تسامح” عنوان کرده است.

این اشاره به نقش ایشان در ترویج صلح و تساهل، به‌ویژه در بافت اجتماعی متنوع و گاه پرچالش عراق، نقطه قوت و دلیل اصلی این حمایت از سوی دولت به نظر می‌رسد و با ارزش‌های مسیحی در زمینه همزیستی مسالمت‌آمیز کاملاً همسو است.

السودانی در بخش دیگری از پیام خود، به جایگاه تاریخی عراق به عنوان سرزمینی اشاره کرده که در طول قرون، پیروان دین مسیحیت در کنار دیگر ادیان “به صورت برادرانه” در آن زندگی کرده‌اند.

وی حضور امروز پیروان تمامی کلیساها در عراق را دلیلی بر وجود “محبت و برادری میان باورمندان از ادیان مختلف” دانسته است.

امیر حسین علمائی کارشناس مذهبی در این باره در گفتگو کلینی نیوز گفت که سخنان السودانی نخست وزیر عراق  تأییدی بر عمق ریشه‌های مسیحیت در عراق و نشانه‌ای مثبت از سوی دولت برای به رسمیت شناختن و ارج نهادن به جامعه مسیحی این کشور و سابقه درخشان همزیستی دینی در آن است.

وی افزود:حمایت از یک کاردینال عراقی برای عالی‌ترین مقام کلیسای کاتولیک، می‌تواند بازتاب‌دهنده تمایل به برجسته کردن نقش مسیحیان عراق و منطقه در سطح جهانی و همچنین نشانه‌ای از درک نخست وزیر از جایگاه واتیکان در عرصه بین‌المللی باشد.

گفته می شود که همزمان با تشدید درگیرهای نظامی عراق علیه ایران در سال ۱۹۸۷ جمعیت 1400میلیون مسیحیان عراق رو به کاهش رفت و با آغاز حمله تجاوز کارانه آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ که منجر به تصرف کامل عراق شد، این سیر نزولی شدت گرفت. درپی این جنگ ویرانگر میلیون‌ها نفر آواره شدند.

 در سال ۲۰۲۱،جمعیت مسیحیان عراق ۱۴۱ هزار تن برآورد شده که حدود ۰.۳ درصد جمعیت عراق را تشکیل می دهند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »