مرتضی شعبانی نژاد
حضور روسای دانشکده و اعضای هیئت علمی علوم و حدیث در مقبره شیخ یعقوب کلینی(ره)
به گزارش کلینی نیوز، جچت الاسلام حاج اقای مسعودی رئیس دانشگاه، سید محمد کاظم طباطبایی رئیس پژوهشکده علوم قرآن و حدیث، جچت الاسلام غلامعلی معاون آموزش و پژوهش دانشگاه به همراه اعضای هیئت علمی دانشکده علوم وحدیث اعضای هیئت علمی علوم وحدیث در مقبره شیخ یعقوب کلینی(ره) حضور یافتند.
در این دیدار آقای ستاره دهیار روستای کلین ضمن خوش آمد گویی توضیحاتی پیرامون بقعه شیخ یعقوب کلینی(ره) و ثقه الإسلام شیخ کلینى(ه) به حاضرین ارائه کرد.
ثقه الإسلام شیخ کلینى(ه) از مشاهیر و یکی ازپایه گداران شیعه است، پدرش یعقوب بن اسحاق که مردى با فضیلت و پاک سرشت بود از همان دوران کودکى تربیت فرزندش را بر عهده گرفت و با زبانِ عمل، اخلاق، رفتار و آداب اسلامى را به او آموخت.
آرامگاه این مرد متقى در روستاى کلین – نزدیکی شهر حسن آباد شهر رى – قرنهاست که زیارتگاه شیعیان است.دایى کلینى که خود محدثى بزرگ بود و از شیفتگان مکتب اهلبیت به شمار مىرفت، در تعلیم و تربیت وى نقش بسزایى داشت. این مرد دانشمند که «علاّن» نامیده مىشد، در سفر حج و در راه زیارت خانه خدا به شهادت رسید.
شیخ کلینى توانست در دوران کودکى از محضر این عالم شهید و پدر بزرگوارش کسب فیض نموده و با منابع علم حدیث و رجال آشنا گردد. بعد از طى تحصیلات ابتدایى براى پیمودن مدارج کمال انسانى به شهر رى که در آن عصر از مرتبه علمى خاصى برخوردار بود مسافرت کرد.
شیخ کلینی (ه) از محضر بزرگ مردانى بهره برده که هر یک در عصر خود از نوابغ روزگار به شمار مىرفتند. برخى از آنها عبارتند از:
ابوالحسن محمد بن اسدى کوفى
احمد بن محمد بن عیسى اشعرى
احمد بن ادریس قمى
عبدالله بن جعفر حِمیَرى
احمد بن محمد بن عاصم کوفى
حسن بن فضل بن زید یمانى
محمد بن حسن صفار
سهل بن زیاد آدمى رازى
محمد بن اسماعیل نیشابورى
احمد بن مهران و…
شاگردان شیخ کلینی
عدهاى از فقها و محدثینِ بنام شیعه، که مشاهیر علماى ما در قرن چهارم هجرى در ایران و عراق بودهاند از جمله شاگردان کلینى به شمار مىروند. بزرگانى چون:
ابن ابى رافع
احمد بن احمد کاتب کوفى
احمد بن على بن سعید کوفى
ابوغالب احمد بن محمد زرارى
جعفر بن محمد بن قولویه قمى
على بن محمد بن موسى دقاق
محمد بن ابراهیم نعمانى معروف به ابن زینب (ابن ابى زینب) که از شاگردان مخصوص و نزدیکان او بوده و کتاب کافى را او نسخه بردارى کرده است.
محمد بن احمد سنانى زاهرى مقیم رى.
محمد بن على ماجیلویه
محمد بن محمد بن عصام کلینى
هارون بن موسى
مهجرت از دیار
اگرچه قم مرکز تشیع به شمار مىرفت و جویندگان کلام اهلبیت علهیم السلام را سیراب مىکرد؛ اما عطش سیرى ناپذیر کلینى به زمزم زلال نور این خاندان، او را بر آن داشت تا آن دیار مقدس و حرم منور را به امید یافتن روایات و احادیث ناشنیده ترک کند.
کوفه یکى از شهرهایى بود که کلینى به آن قدم نهاد. در آن زمان کوفه یکى از مراکز بزرگ علمى به شمار مىرفت. کوفه شهرى بود که ابن عقده در آن حضور داشت. او در حفظ احادیث شهرۀ آفاق بود و بسیارى از شیفتگان علم حدیث را به این شهر بزرگ مىکشاند.
سالروز بزرگداشت شیخ کلینی (ره) در زادگاه او به فراموشی سپرده شده است
در تقویم ایران اسلامی، ۱۹ اردیبهشت سالروز بزرگداشت شیخ کلینی به ثبت رسیده است، اولین و آخرین بزرگداشت شیخ کلینی ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ که با کنگره فراخوان در محل زادگاهش روستای کلین برگزار شد، با استقبال بینظیر طلاب حوزه علمیه روبرو شد.
گفتنی است، بزرگداشت شیخ کلینی چندین سال است که در بخش فشافویه در زادگاه او به فراموشی سپردهشده است.
دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امامجمعه شهر حسنآباد و شهرداری حسنآباد که متولی برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی شهر شناخته میشود، گزارشی از برنامههای فرهنگی به مناسبت بزرگداشت این عالم جلیلالقدر در منطقه فشافویه در سالهای اخیر گزارش نشده است.
روابط عمومی بخشداری فشافویه در سال گذشته اعلام کرده بود که حسینخانی بخشدار فشافویه در جلسه مشترک شورای فرهنگ عمومی و رفع فقر مطلق بخش فشافویه از مراسم بزرگداشت شیخ کلینی (ره) خبر داده بود، این مراسم بنا به دلایل اعلام نشده سال گذشته برگزار نشد.
برچسب ها :آرامگاه شیخ یعقوب کلینی ، بقعه شیخ کلینی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰