کد خبر : 2223
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 شهریور 1396 - 7:16

بحران آب و تهدید معیشت کشاورزان جنوب تهران؛ تلاش‌ها برای تعیین حق‌آبه

تعیین حقابه های روستاهای بخش فشافویه

تعیین حقابه های روستاهای بخش فشافویه
بی‌توجهی به مدیریت منابع آب و اجرای طرح‌های غیراصولی در تهران، کشاورزان مناطق جنوبی استان را با بحران جدی کم‌آبی مواجه کرده است. در همین راستا، مسئولان بخش فشافویه برای بررسی و تعیین حق‌آبه کشاورزان تشکیل جلسه دادند تا از تبعات اجتماعی و اقتصادی بیشتر برای این قشر آسیب‌پذیر جلوگیری کنند.

به گزارش کلینی نیوز، بحران کم‌آبی ناشی از سوءمدیریت منابع آب و اجرای طرح‌های توسعه‌ای بدون در نظر گرفتن پیامدهای زیست‌محیطی، به دغدغه‌ای جدی برای کشاورزان جنوب تهران تبدیل شده است. در حالی که مسئولیت مستقیم حوزه آب بر عهده اداره آب استان تهران است، سیاست‌های شهری و مداخلات غیراصولی در حوزه آبریز توسط شهرداری تهران نیز به تشدید این بحران دامن زده است.

تغییر مسیر آب از سرچشمه‌ها و برداشت بی‌رویه حق‌آبه کشاورزان بالادست، به ویژه برای اجرای پروژه‌های تفریحی پرهزینه مانند دریاچه چیتگر، موجب اعتراضات گسترده شهروندان مناطق ۱۵، ۲۰ و ۱۸ تهران و همچنین شهرها و روستاهای جنوبی استان از جمله فشافویه و شهرری شده است.

ساخت پارک در حریم رودخانه‌ها و استفاده از کف‌پوش‌های نامناسب، مانع از نفوذ طبیعی آب به سفره‌های زیرزمینی شده و این امر به کاهش بیشتر منابع آبی دامن زده است.

1612786602 2516

دریاچه مصنوعی چیتگر با وسعت ۱۳۰ هکتار و کف‌پوش ایزوگام، به دلیل تبخیر بالای آب رودخانه کَن که منبع اصلی تامین آن است، بیشترین خسارت را به کشاورزان جنوب تهران وارد کرده است.

اعتراضات مکرر کشاورزان جنوب تهران به این اقدامات که مسائل زیست‌محیطی متعددی را برای شهر تهران به همراه داشته است، سبب شد تا مسئولین بخش فشافویه در روز یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ گرد هم آیند تا راهکارهای تعیین حق‌آبه کشاورزان را بررسی کنند.

مهندس ضیایی بخشدار فشافویه در این جلسه ضمن تقدیر از پیگیری‌های دکتر جمالی پور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ری و دکتر علیخانی نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص تخصیص حق‌آبه کشاورزان از سد شهید کلانتری، گزارشی از روند اجرایی مسیر انتقال آب از این سد به روستاهای پایین‌دست ارائه کرد. این طرح با هدف احیای حدود ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه در حال انجام است.

بخشدار فشافویه با اشاره به تأثیر منفی احداث سد امیرکبیر در دهه ۳۰ و عدم دسترسی به آب رودخانه کرج بر کشاورزی منطقه، اظهار داشت: از ۲۷ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی در این بخش، در حال حاضر تنها حدود ۱۰ هزار هکتار قابل کشت و بهره‌برداری است.

وی مهم‌ترین معیار در تعیین حق‌آبه‌ها را اسناد ثبتی کشاورزان و نقشه‌های هوایی دهه‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ شمسی دانست.

هاشمی مشاور امور آب فرمانداری نیز در این جلسه به تشریح نحوه جمع‌آوری اطلاعات اراضی کشاورزی و تعیین حق‌آبه روستاها و اراضی پرداخت و به طرح ساماندهی آب‌های سطحی جنوب تهران اشاره کرد.

جلسه تعیین حق‌آبه روستاهای بخش فشافویه با حضور مهندس محمد صالح ضیائی بخشدار فشافویه، هاشمی مشاور امور آب در فرمانداری ویژه شهرستان ری، معصومعلی رئیس شورای بخش، برقی رئیس جهاد کشاورزی، نماینده اداره ثبت‌اسناد و املاک حسن‌آباد، رؤسای شورای روستاهای تابعه و کشاورزان بخش فشافویه در بخشداری برگزار شد. امید است با تعیین دقیق و عادلانه حق‌آبه‌ها، بخشی از مشکلات معیشتی کشاورزان این منطقه مرتفع گردد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »