بیانیه بیستمین نشست بینالمللی سوریه در پایتخت قزاقستان/ناقض در گفتار و رفتار ترکیه
به گزارش کلینی نیوز به نقل از روسیا الیوم، در این بیانیه بر نقش پیشگام قراقستان در تقویت حل پایدار بحران سوریه تاکید شده است.
بیانیه مذکور ضمن تاکید بر پایبندی مستمر حاکمیت، استقلال، یکپارچگی و امنیت منطقه ای سوریه، به مذاکرات سازنده معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه اشاره کرد.
نمایندگان هیئت های ۴ کشور عزم خود برای تداوم همکاری مشترک برای مبارزه با تروریسم و مخالفت با طرح های جدایی طلبانه را اعلام کردند.
حاضران در نشست آستانه ضمن بررسی وضعیت منطقه کاهش تنش، بر سر تلاش بیشتر برای عادی سازی پایدار وضعیت توافق کردند.
مشارکت کنندگان در نشست آستانه قراقستان مجددا مخالفت خود با تسلط غیر قانونی بر نفت سوریه و درآمدهای آن که باید به سوریه بازگردد را اعلام کردند.
حملات نظامی پی در پی اسرائیل به سوریه در این نشست محکوم و بیان شد که به احترام به مصوبات بین المللی در مخالفت با اشغال جولان همواره نیاز است.
بیانیه نشست آستانه آورده است که درگیری در سوریه راه حل نظامی ندارد و حاضران مجددا بر پایبندی خود به عملیات سیاسی در سوریه تاکید کردند.
حاضران ضمن تاکید بر نقش مهم کمیته قانون اساسی سوریه، خواستار برگزاری نهمین دوره آن شدند و نسبت به این کمیته ابراز اطمینان کردند.
آنها نگرانی شدید خود از وضعیت بشردوستانه در سوریه را بیان و بر اهمیت تداوم کمک به سوریه تاکید کردند و خواستار افزایش کمک ها از سوی جامعه بین المللی و سازمان ملل به سراسر سوریه شدند.
نیاز به تسهیل بازگشت امن، کریمانه و داوطلبانه پناهندگان و آوارگان به سوریه از دیگر محورهای این بیانیه بود.
حاضران مجددا بر تداوم آزادسازی بازداشت شدگان و ربوده شدگان تاکید و از مشارکت هیئت اردن، عراق و لبنان به عنوان ناظر و همچنین نمایندگان سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ استقبال کردند.
-
تناقض در گفتار و رفتار دولت ترکیه در مورد حاکمیت ملی سوریه
به نوشته ایندیپندنت فارسی، دولت ترکیه در اظهارات رسمی خود با بیانیه مذکور موافقت کرد و همواره بر حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه تاکید میکند. اما اقدامات عملی آنکارا در سوریه نشان میدهد که میان گفتار و رفتار ترکیه تناقض آشکاری وجود دارد، زیرا افزون بر اینکه ارتش ترکیه مناطقی را در شمال سوریه اشغال کرده، گزارشها بیانگر آن است که آنکارا از گروههای مسلح مخالف دولت مرکزی سوریه حمایت میکند و کمکهای نظامی و مالی در اختیار آنها قرار میدهد.
همچنین گزارشها نشان میدهد که ترکیه در مناطق تحت کنترل خود در سوریه (ازجمله شهر عفرین در شمال غرب سوریه)، زیرساختهای گسترده و پرهزینهای مانند بیمارستان، مدرسه و مرکز تجاری میسازد، تا زندگی ساکنان این مناطق بهتر شود و به خدمات بهتری دسترسی داشته باشند. به باور برخی از ناظران، این اقدامات نشان میدهد که ترکیه برخلاف اظهارات رسمیاش مبنی بر احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه، قصد دارد در این مناطق بماند.
دولت ترکیه علت حضور و بقای نیروهای نظامی خود در خاک سوریه را نگرانی از اوضاع امنیتی سوریه، حفاظت از مرزهای بینالمللی و منافع ملی کشور خود و توسعه زیرساختها در این مناطق عنوان میکند و میگوید بقای این نیروها در خاک سوریه برای تحقق اهداف یادشده ضروری است.
اما جامعه بینالمللی از ترکیه انتقاد میکند و حضور نیروهای ترکیه در خاک سوریه را مانند حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، مداخله غیرقانونی در امور داخلی سوریه و تجاوز به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور میداند، برخلاف حضور نیروهای روسی و ایرانی که دولت سوریه حضور آنها را براساس قوانین بینالمللی، قانونی و مشروع تلقی میکند، زیرا بر اساس فراخوان رسمی دولت مشروع سوریه و برای دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور صورت گرفته است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰