بازداشت مقصران اصلی فاجعه غرق شدن قایق پناهجویان در ایتالیا
به گزارش کلینی نیوز، پلیس ایتالیا روز سهشنبه (۹ اسفند/۲۸ فوریه) اعلام کرد یک مرد تبعه ترکیه و دو مرد تبعه پاکستان را به ظن قاچاق پناهجویان به ایتالیا بازداشت کرده است. آلبرتو لیپولیس، از مقامات پلیس ایتالیا گفت این سه نفر قایق چوبی حامل پناهجویان را به رغم شرایط بد جوی در ترکیه به آب
به گزارش کلینی نیوز، پلیس ایتالیا روز سهشنبه (۹ اسفند/۲۸ فوریه) اعلام کرد یک مرد تبعه ترکیه و دو مرد تبعه پاکستان را به ظن قاچاق پناهجویان به ایتالیا بازداشت کرده است.
آلبرتو لیپولیس، از مقامات پلیس ایتالیا گفت این سه نفر قایق چوبی حامل پناهجویان را به رغم شرایط بد جوی در ترکیه به آب انداخته و به سمت ایتالیا رهسپار شدند. به گفته این مقام پلیس بازماندگان این فاجعه این سه نفر را به عنوان “مقصران اصلی فاجعه” معرفی کردهاند.
بررسی های اولیه پلیس نشان دادهاند که بازداشتشدگان از هر پناهجویی مبلغ هشت هزار یورو برای این سفر مرگبار دریافت کرده بودند. این قایق روز یکشنبه (۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) در آبهای ساحلی استان کروتونه با صخره برخورد کرد و غرق شد. دستکم ۶۴ تن از سرنشینان این قایق که تابعیت ایرانی، افغانی، سوری، سومالیایی و پاکستانی داشتند، جان خود را از دست دادند. در میان جانباختگان ۱۴ کودک نیز وجود داشتند.
۸۰ بازمانده این فاجعه برای مقامات پلیس شرح دادهاند که قاچاقچیان ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر را سوار قایق چوبی مستهلک کرده بودند. یکی از مقامات امداد ایتالیا گفته عملیات جستجو برای یافتن قربانیان همچنان ادامه خواهد داشت. روکو مورتاتو به خبرنگاران گفت: «ما تا یافتن آخرین نفر ادامه خواهیم داد.»
وزارت خارجه پاکستان گفته ۲۰ تبعه این کشور جزو سرنشینان این قایق بودهاند که ۱۶ تن از آنان نجات یافته و ۴ تن هنوز مفقود هستند.
مسیری مرگبار، به قیمت از دست رفتن جان
این فاجعه بار دیگر بحثها در مورد مهاجرت به اروپا و ایتالیا را دامن زده است.
دولت راستگرای ایتالیا اخیرا قوانین سفت و سختی را در رابطه با فعالیت گروهها و سازمانهای غیردولتی برای نجات مهاجران غیرقانونی وضع کرد که انتقادات شدیدی را از سوی سازمان ملل و دیگر کشورها به همراه داشت.
طبق فرمانی که دولت در ماه دسامبر تصویب کرد امدادگران غیرنظامی موظف شدهاند پس از انجام عملیات و سوار کردن پناهجویان، آنها را به سمت یک بندر تعیینشده ببرند، بدون آنکه اجازه داشته باشند در مسیر، پناهجویان بیشتری را نجات دهند. در صورت تخطی از این دستور، کاپیتان کشتی بین ده تا پنجاه هزار یورو جریمه میشود. در صورت تکرار تخلف، کشتی مصادره خواهد شد.
جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، روز دوشنبه (۲۷ فوریه) در مصاحبهای گفت که به نهادهای اتحادیه اروپا نامه نوشته و خواستار اقدام فوری این اتحادیه برای توقف سفرهای دریایی شده که مهاجران غیرقانونی را وارد خاک اروپا میکنند.
ایتالیا به دلیل موقعیت جغرافیایی یکی از مقاصد متداول پناهجویان برای ورود به اروپا از طریق قاره آفریقا به شمار میرود. در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۵ هزار پناهجو وارد ایتالیا شدند. در دو ماهه نخست امسال نیز تا کنون ورود چندین هزار پناهجو به این کشور ثبت شده است.
دریای مدیترانه یکی از مسیرهای بسیار پرخطر مهاجرت غیرقانونی به اروپا به شمار میرود که سالانه هزاران نفر را به کام مرگ میکشاند.
سازمان بین المللی مهاجرت گزارش داد که تنها در سال ۱۳۹۶، ۱۶۴ هزار پناهجو از مسیر مدیترانه وارد اروپا شده اند. سال ۱۳۹۵ حدود ۳۴۸ هزار پناهجو از این مسیر به اروپا رسیده بودند.
از جمع پناهجویانی که درچهار سال اخیر وارد اروپا شده اند، حدود ۷۵ درصد آنان وارد ایتالیا شده و ۲۵ درصد دیگر آنان وارد یونان و اسپانیا شده اند.
سواحل ایتالیا یکی از اصلیترین مناطق ورود مهاجرانی است که میخواهند از طریق دریا وارد اروپا شوند.
مسیر دریای مدیترانه مرگبارترین مسیر مهاجران جهان شناخته میشود.
بر اساس گزارش نهادهای نظارتی، از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در مسیر دریای مدیترانه جان خود را از دست داده یا مفقود شدهاند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰