«بازداشت ایرانیان در انگلیس»؛ ۸ دستگیری به ظن تروریسم؛ واکنش تهران

به گزارش کلینی نیوز به نقل از تایمز، هشت تبعه ایرانی به ظن برنامهریزی برای حمله به یک “محل خاص” دستگیر شدهاند. این اقدام بلافاصله با واکنش رسمی مقامات جمهوری اسلامی ایران روبرو شده و بحثهایی را پیرامون انگیزههای احتمالی و پیامدهای این بازداشتها بر روابط تهران و لندن مطرح کرده است.
جزئیات «بازداشت ایرانیان در انگلیس» در عملیات پلیس بریتانیا
بر اساس اعلام پلیس بانگلیس در روز یکشنبه۱۴ اردیبهشت ماه، هشت مرد در دو عملیات جداگانه مرتبط با فعالیتهای ضدتروریستی بازداشت شدهاند که هویت آنها به عنوان شهروند ایرانی تأیید شده است.
پلیس انگلیس گزارش داده که در یکی از این عملیاتها، پنج شهروند ایرانی به ظن برنامهریزی برای “هدف قرار دادن یک محل خاص” دستگیر شدهاند.

این بازداشتها در چندین منطقه از بریتانیا شامل سوئیندون، غرب لندن، استاکپورت، روچدیل و منچستر صورت گرفته است.
در یک عملیات ضدتروریستی دیگر که پلیس تاکید دارد با عملیات اول بیارتباط است سه ایرانی دیگر هم در لندن بازداشت شدند.
واکنش رسمی ایران به “«بازداشت ایرانیان در انگلیس»: مطالبه دادرسی عادلانه
وزارت امور خارجه ایران بلافاصله پس از انتشار خبر «بازداشت ایرانیان در انگلیس»، نسبت به این اقدام واکنش نشان داد.
آقای عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران ، ضمن ابراز نگرانی از بازداشت چندین شهروند ایرانی مظنون به “توطئه تروریستی”، خواستار رعایت کامل حقوق این افراد و تضمین روند دادرسی عادلانهای برای آنها شد.
آقای سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز شب گذشته در شبکه ایکس در این باره نوشت: دستگیری تعدادی شهروند ایرانی توسط سرویسهای امنیتی انگلیس باعث نگرانی بسیار است. در صورتی که به صورت معتبر تخلف آنها اثبات شود، ایران آماده است تا به روند تحقیقات کمک کند.
وزیر خارجه بیان کرد: ما از دولت انگلیس میخواهیم که به حقوق شهروندان ما احترام بگذارد و روند دادرسی عادلانه را برای آنها فراهم آورد.
این موضعگیری رسمی، بر اهمیت حقوق کنسولی و ضرورت پیگیری سرنوشت اتباع ایرانی در خارج از کشور از دیدگاه دستگاه دیپلماسی تأکید دارد.
آمادگی مشروط ایران برای همکاری و طرح “شائبه انگیزههای سیاسی”
در ادامه واکنشها به «بازداشت ایرانیان در انگلیس»، آقای عراقچی اعلام کرد که اگر “به صورت معتبر تخلف این افراد اثبات شود”، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا به روند تحقیقات کمک کند. این اعلام آمادگی مشروط برای همکاری، نشان میدهد که تهران منتظر ارائه مستندات و شواهد قانعکننده در این زمینه است.
از سوی دیگر، علیرضا یوسفی، دستیار وزیر و مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه، این بازداشتها را “سوالبرانگیز” خواند و صراحتاً “اتهامزنی علیه ایران همزمان با بازداشت چند تبعه ایرانی را تقویتکننده شائبه انگیزههای سیاسی در بازداشت اتباع ایرانی” دانست.
این اظهارنظر، بعد سیاسی و احتمالاً غیرمرتبط بودن کامل اتهامات با واقعیت را از دیدگاه ایران مطرح میکند.
پیامدهای سیاسی «بازداشت ایرانیان در انگلیس» بر روابط تهران-لندن
حادثه «بازداشت ایرانیان در انگلیس» و اتهامات مطرح شده، پتانسیل ایجاد تنشهای جدید در روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن را دارد.
با توجه به سابقه پیچیده و پرتلاطم روابط دو کشور، چنین اتفاقاتی میتواند به سرعت به موضوعی برای اتهامزنی متقابل و سردی روابط تبدیل شود.
تأکید مقامات ایرانی بر “شائبه انگیزههای سیاسی” نشان میدهد که تهران این رویداد را تنها یک مسئله قضایی و امنیتی صرف نمیبیند، بلکه آن را در چارچوب گستردهتر تعاملات سیاسی با بریتانیا تحلیل میکند.
نحوه مدیریت این پرونده و شفافیت در روند قضایی آن، نقش مهمی در آینده روابط دیپلماتیک دو کشور خواهد داشت.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰