ایران از دومین پرتاب ماهوارهبر ذوالجناح خبر داد
به گزارش کلینی نیوز، خبرگزاریهای ایران روز یکشنبه ۵ تیر (۲۶ ژوئن) گزارش دادند که ماهوارهبر موسوم به ”ذوالجناح” با هدف ”دستیابی به اهداف تحقیقاتی از پیش تعیین شده” برای دومین بار به هوا پرتاب شد.
در همین خصوص، احمد حسینی، سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع ایران اعلام کرد که ماهوارهبر ذوالجناح، ”سه مرحلهای” است و دارای دو مرحله پیشرانش جامد و یک مرحله با پیشرانش مایع است.
او گفت که ذوالجناح با هدف ”زیرمداری” پرتاب شده و مرحله سوم از توسعه این ماهوارهبر با استفاده از اطلاعات به دست آمده از این پرتاب، آغاز شده است.
رسانههای ایران، گزارش مشابهی از این خبر منتشر کردهاند که در آن فیلم کوتاهی از لحظه پرتاب این ماهوارهبر نیز به نمایش درآمده است.
ماهوارهبر ذوالجناح نخستینبار در بهمنماه سال ۱۳۹۹ مورد آزمایش قرار گرفت و مقامهای جمهوری اسلامی، هدف از آن آزمایش را ”دستیابی به فنآوری قدرتمندترین موتور سوخت جامد” اعلام کردند.
چند روز پس از نخستین آزمایش ذوالجناح، محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن ستایش از این ماهوارهبر گفت که ذوالجناح ”میتواند حجم بالایی از محمولههای متنوع از ماهوارهها را در مدار کره زمین قرار دهد.”
مقامهای وزارت دفاع جمهوری اسلامی نیز گفته بودند که به این ترتیب، ایران با نخستین پرتاب ذوالجناح ”به قویترین موتور سوخت جامد در حوزه فضایی دست یافته است.”
به گفته این مقامهای مسئول، ایده اصلی طراحی و ساخت ذوالجناح از حدود سال ۱۳۹۶ شکل گرفته بود.
خبر پرتاب ذوالجناح بدون اشاره به محل انجام آن در حالی منتشر شده که به تازگی، شرکت مکسار عکسهایی را منتشر کرد که آماده شدن ایران برای پرتاب یک موشک ماهوارهبر را نشان میداد. این تصاویر به پایانه “امام خمینی” در استان سمنان مربوط بودند و در یکی از آنها موشکی روی سکوی مخصوص قرار دارد؛ وضعیتی که به معنای پرتاب قریبالوقوع آن است.
مقامهای ایران در ماههای گذشته نیز پرتاب چندین ماهواره را وعده داده بودند. از جمله، خبرگزاری ایرنا پیشتر و در ماه مه به نقل از حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرده بود که تهران احتمالا تا پایان سال ۱۴۰۱، هفت ماهواره آماده پرتاب خواهد داشت.
در سالهای اخیر، تهران چند ماهواره به مدار زمین فرستاده اما برنامه فضایی این کشور عمدتا ناموفق بوده است. پروژه سیمرغ تاکنون پنج پرتاب ناکام داشته و در سال ۱۳۹۸ نیز آتشسوزی در پایگاه سمنان به مرگ سه محقق منجر شد.
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی در حالی ماهوارهبر ذوالجناح را به هوا پرتاب کرده که تنش بر سر برنامه هستهای این کشور، همچنان ادامه دارد و مذاکرات هستهای این کشور برای احیای توافق سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام نیز بینتیجه، متوقف شده است.
برنامه موشکهای دوربرد جمهوری اسلامی همواره یکی از مسائل مورد مناقشه با کشورهای غربی طرف توافق هستهای سال ۲۰۱۵ بوده است.
برچسب ها :ایران ، ماهواره بر ذوالجناح
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰