کد خبر : 24331
تاریخ انتشار : شنبه 25 اسفند 1403 - 12:42

رونق مشکوک بازار مسکن ترکیه برای خارجی‌ها در بحبوحه ابهامات اقتصادی

ایرانی‌ها و عراقی‌ها، پیشتاز خرید ملک ترکیه؛ ابهامات تبلیغات و دلار

ایرانی‌ها و عراقی‌ها، پیشتاز خرید ملک ترکیه؛ ابهامات تبلیغات و دلار
در حالی که آمارها از قرار گرفتن ایرانی‌ها و عراقی‌ها در رتبه‌های دوم و سوم خرید ملک در ترکیه طی ماه فوریه خبر می‌دهند، این مسئله در سایه گزارش‌های غیررسمی مبنی بر تبلیغات دروغین مشاوران املاک و ابهامات مربوط به سیاست‌های ارزی ترکیه برای اتباع خارجی، به موضوعی چالش‌برانگیز تبدیل شده است.

به گزارش کلینی نیوز، سازمان آمار ترکیه با انتشار گزارشی اعلام کرد که در ماه فوریه سال جاری میلادی، میزان فروش خانه در این کشور با افزایش ۲۰.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۱۱۲ هزار و ۸۱۸ واحد رسیده است.

در این میان، فروش ملک به اتباع خارجی با کاهش ۲۱.۱ درصدی نسبت به فوریه سال گذشته به هزار و ۴۵۷ واحد رسیده است.

به گزارش شفق نیوز، بر اساس این آمار، اتباع روسیه با خرید ۲۵۶ واحد، در صدر فهرست خریداران خارجی قرار دارند و پس از آن‌ها، ایرانی‌ها با ۱۳۳ واحد و عراقی‌ها با ۹۹ واحد، رتبه‌های دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند. اتباع آذربایجان و اوکراین نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

1612786602 2516

با وجود این آمار، گزارش‌های متعددی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که از وجود تبلیغات فریبنده و غیرواقعی از سوی برخی مشاوران املاک در ترکیه برای جذب خریداران خارجی، به ویژه اتباع کشورهای همسایه نظیر ایران و عراق، حکایت دارد.

این تبلیغات اغلب بر وعده‌هایی نظیر عدم محدودیت در انتقال و نگهداری دلار و سودآوری بالای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن ترکیه تاکید می‌کنند.

این در حالی است که وضعیت اقتصادی ترکیه و سیاست‌های ارزی این کشور همواره دستخوش تغییر بوده و ادعای عدم محدودیت دلار برای اتباع خارجی نیازمند بررسی دقیق و شفافیت از سوی نهادهای مسئول است.

کارشناسان سیاسی و اقتصادی معتقدند که جذابیت بازار مسکن ترکیه برای اتباع خارجی، به ویژه در شرایطی که ارزش پول ملی این کشور نوسان دارد، می‌تواند ناشی از تلاش برخی افراد و نهادها برای جذب سرمایه‌های خارجی به هر قیمتی باشد.

خروج ارز خارجی به ارزش بیش از ۵۰۰۰ دلار آمریکا (یا معادل آن) باید به گمرک ترکیه اعلام شود.

برخی منابع ذکر می‌کنند که اتباع خارجی مقیم خارج از کشور، شهروندان ترک شاغل در خارج از کشور و افراد مقیم ترکیه در صورتی که بتوانند ثابت کنند ارز را از بانک‌های مجاز خریداری کرده‌اند، می‌توانند تا سقف ۵۰۰۰ دلار آمریکا به صورت نقدی از کشور خارج کنند.

مبالغ بیشتر از این مقدار ارز خارجی یا لیر ترکیه باید از طریق بانک‌ها به خارج از کشور منتقل شود.

 در سال‌های اخیر، ترکیه به یکی از مقاصد اصلی ایرانی‌ها و عراقی‌ها برای خرید ملک تبدیل شده است. عواملی نظیر نزدیکی فرهنگی، سهولت رفت و آمد و همچنین تبلیغات گسترده، در این امر نقش داشته‌اند.

اما با توجه به ابهامات موجود در خصوص صحت تبلیغات و ثبات اقتصادی ترکیه، خریداران خارجی، به ویژه اتباع ایران و عراق، باید با احتیاط و بررسی دقیق نسبت به انجام معاملات ملکی در این کشور اقدام کنند و به وعده‌های غیرشفاف و تضمین‌های اغراق‌آمیز اعتماد نکنند.

نکات مهم برای خریداران ملک خارجی:

اگر قصد دارید پس از فروش ملک خود در ترکیه، مبلغ قابل توجهی ارز را از کشور خارج کنید، حتماً قبل از انجام معامله، در مورد مقررات جاری خروج ارز تحقیق کنید و با یک وکیل یا مشاور مالی در ترکیه مشورت نمایید.

ادعاهایی مبنی بر “عدم محدودیت دلار” ممکن است گمراه کننده باشد. همواره باید به مقررات رسمی کشور توجه کرد.

برای خروج مبالغ زیاد ارز، ممکن است نیاز به ارائه مدارکی مبنی بر منشاء این پول به گمرک ترکیه باشد.

با توجه به احتمال تغییر قوانین و مقررات، توصیه می‌شود قبل از هرگونه اقدام، آخرین اطلاعات مربوط به خروج ارز از ترکیه را از منابع رسمی مانند وب‌سایت گمرک ترکیه یا سفارت/کنسولگری ترکیه در کشور خودتان به دست آورید.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »