افزایش شمار مبتلایان به وبا در کردستان
به گزارش کلینی نیوز، فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خبرگزاری تسنیم گفت، در پی تشدید غربالگری افراد دارای علائم بیماریهای رودهای و اسهال، پنج مورد دیگر بیمار مبتلا به وبا در کردستان شناسایی شده است.
به گفته بیدارپور، از مجموع بیماران مبتلا به وبا ۲۷ نفر مربوط به مریواناند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین گفته است، تا کنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به وبا در کردستان وجود نداشته است.
این مقام علمی دانشگاه کردستان در ادامه صحبتهای خود افزود، افراد مبتلا کسانی هستند که سابقه مسافرت خارج از کشور را داشتهاند که بعد از بازگشت، علائم بیماری در آنها مشاهده شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: از ۳۰ بیماری که تاکنون شناسایی شده ۱۳ نفر از مسافرانی بودند که به اقلیم کردستان عراق تردد داشتند و ۱۶ نفر دیگر نیز در دورهمی های خانوادگی به این بیماری مبتلا شده اند و علت ابتلای یک بیمار نیز فعلا مشخص نیست چون به تازگی شناسایی شده است.
او برای پیشگیری از وبا مصرف آب سالم، شستوشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات را بسیار مهم دانسته و توصیه کرده است که پیش از تهیه و خوردن مواد غذایی شستوشوی دست با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه باید رعایت شود.
وبا چگونه ایجاد میشود؟
وبا بیماری بسیار سخت عفونی است که توسط باکتری “ویبریو کلرا” ایجاد میشود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده، خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف وارد بدن میشود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزیهای آلوده است، سبزیهایی که هنگام کاشتهشدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند.
مهمترین روش پیشگیری از ابتلا به وبا، دفع مناسب فاضلاب و جلوگیری از ورود آن به منابع آب آشامیدنی است.
از علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا می توان به اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار اشاره کرد.
در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت های بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ می شوند. اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد می شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰