کریم رئوف
اعتراض مسلمانان نیجریه به دستگیری فعالان شیعه در جمهوری آذربایجان
به گزارش کلینی نیوز، اعضای جنبش اسلامی در نیجریه با برپایی تظاهراتی، آزار و شکنجه اعضای شیعه جنبش مسلمانان برای وحدت (MMU) و رهبر آن شیخ حاج طالع باقر زاده توسط مقامات جمهوری آذربایجان را محکوم کردند.
براساس گزارش ایکنا به نقل از پرس تی وی، این راهپیمایی روز گذشته، ۱۹ آذر در مسجد ملی ابوجا با حضور عبدالله موسی، دبیر سراسری مجمع دانشگاهی جنبش اسلامی برگزار شد. موسی گفت: دولت آذربایجان فعالان شیعه را به صورت غیرقانونی تحت تعقیب و آزار قرار میدهد پس هر مسلمانی باید در مقابل ظلم و ستم بایستد.
تظاهراتکنندگان و جوانان شرکت کننده در این مراسم، شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.
موسی افزود: ماهیت این راهپیمایی نشان دادن همبستگی ما با برادران و خواهران خود در آذربایجان بهویژه رهبر آنها حاج طالع باقرزاده است. ما از این فرصت استفاده میکنیم تا از مقامات این کشور بخواهیم فوراً آنها را آزاد کنند. ما از این تظاهرات برای دعوت از مردم جهان برای حمایت از مردم آذربایجان، یمن و فلسطین استفاده میکنیم. همه آنها مظلوم هستند و به توجه جهانیان نیاز دارند.
در اعتراضی مشابه، مسلمانان ایالت کانو در همبستگی با شیعیان مظلوم آذربایجان تجمع کردند. صدها مسلمان با در دست داشتن عکسهای باقر زاده، همراه با سخنرانی همبستگی با مظلومان تجمع کردند.
داوود نالادو از رهبران این جنبش در کانو گفت: ما بخشی از کمیته همبستگی برادران آذربایجانی هستیم که به ناحق توسط مقامات آذربایجان بازداشت شدهاند. حاج طالع باقر زاده و خواهران و برادران ما باید آزاد شوند زیرا به طور غیرقانونی در بازداشت هستند.
باقر زاده معروف به طالع باقروف که به همراه ۱۷ فعال دیگر در حال گذراندن حبس ابد است، متهم به تلاش برای براندازی دولت هستند. به گفته ناظران محلی، علت اصلی دستگیری او خطبه آتشینی بود که در نارداران آذربایجان ایراد کرد.
باقر زاده که به مخالفت با ممنوعیت حجاب در مدارس معروف است، خواستار حضور بیشتر اسلام در نظام سیاسی آذربایجان شده بود.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی مستقر در لندن روز جمعه بیانیهای درباره آزار و اذیت اعضای MMU منتشر کرد و دولت آذربایجان را فاسد خواند. در این بیانیه آمده است: «حکومت فوقالعاده سکولار و فاسد آذربایجان به شدت فعالان شیعه در شهر نادران را تحت آزار و اذیت، سانسور و محاصره قرار داده و بسیاری از فعالان را شکنجه کرده است.»
سازمانهای حقوق بشری مانند عفو بینالملل ادعا میکنند که او یک زندانی عقیدتی است.
برچسب ها :جمهوری آذربایجان ، نیجریه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰