اسرائیل گذرگاه مرزی ورود کارگران ساکن غزه را بست
به گزارش کلینی نیوز به نقل از دویچه وله، در ادامه بالا گرفتن تنشها میان فلسطین و اسرائیل در هفتههای اخیر، بار دیگر تعدادی موشک از باریکه غزه به سمت این کشور شلیک شد.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد با توجه به ادامه تنشآفرینیها، از ابتدای هفته کاری، یکشنبه چهارم اردیبهشت، تنها گذرگاه مرزی بر روی کارگران ساکن باریکه غزه بسته میماند.
اسرائیل در ماههای گذشته برای هزاران کارگر ساکن باریکه غزه اجازه کار صادر کرد. زمان بازگشایی گذرگاه مرزی به روی این کارگران اعلام نشده و به ارزیابی وضعیت امنیتی موکول شده است.
از حدود ۱۵ سال پیش جنبش مقاومت اسلامی (حماس) قدرت را در باریکه غزه در دست گرفتند، این منطقه بین مصر و اسرائیل محصور مانده است.
به گفته مقامهای اسرائیلی تازهترین حمله موشکی شبهنظامیان فلسطینی از باریکه غزه به خاک اسرائیل شامگاه جمعه، دوم اردیبهشت رخ داد.
نظامیان اسرائیلی میگویند در این حمله یک موشک به منطقهای مسکونی در اسرائیل اصابت کرده و موشک دوم درست عمل نکرد و در همان باریکه غزه فرود آمد و دو مجروح برجا گذاشت.
سامانه دفاع ضد موشکی گنبد آهنین
ظاهرا کمی دیرتر سومین موشک نیز به سمت اسرائیل شلیک شد. رسانههای اسرائیلی گفتهاند دو موشکی که به سمت اسرائیل هدفگیری شده بودند تلفات و خسارتی به بار نیاوردند.
طی هفته اخیر موشکهای دیگری نیز از باریکه غزه پرتاب شدهاند. مقامهای نظامی اسرائیلی میگویند سامانه دفاع ضد هوایی اسرائیل موسوم به گنبد آهنین اغلب این موشکها را رهگیری و منهدم کردهاند.
ارتش اسرائیل اعلام کرده در حملههای تلافیجویانه باریکه غزه بمباران شده است.
حملههای موشکی علیه اسرائیل در ادامه درگیریهایی رخ میدهد که تقریبا هر روز میان نیروهای امنیتی و انتظامی اسرائیل با جوانان فلسطینی در داخل صحن و محوطه اطراف مسجدالاقصی در شرق اورشلیم (بیتالمقدس) اتفاق میافتد.
افزایش تنش در شرق اورشلیم
روز گذشته نیز در سومین جمعه ماه رمضان درگیریهای شدیدی بین جوانان فلسطینی و پلیس اسرائیل در شرق اورشلیم رخ داده بود.
ظاهرا پلیس در واکنش به پرتاب سنگ و مواد آتشزا توسط دهها فلسطینی نقابدار با گلولههای پلاستیکی به سمت آنها شلیک کرده است.
جمعیت هلال احمر فلسطینی از مجروح شدن ۵۷ نفر در درگیریهای روز جمعه خبر داد. اسرائیل در جنگهای شش روزه سال ۱۹۶۷ شرق اورشلیم، کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را اشغال کرد.
گروههای فلسطینی این سه منطقه را بخشی از کشور مستقل فلسطین میدانند که امید دارند روزی تاسیس شود و اورشلیم شرقی پایتخت آن باشد.
شرق اورشلیم برای یهودیان، مسلمانان و مسیحیان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا برخی از مهمترین مکانهای مذهبی آنها در آن قرار دارند.
امسال به خاطر تقارن چند مناسب مهم هر سه مذهب ازدحام در زیارتگاههای شرق اورشلیم بیشتر از معمول بود و همین مسئله در بالا گرفتن تنشها نقش داشته است.
سال ۲۰۲۱ در شرایط تقریبا مشابهی یک جنگ شدید ۱۱ روزه میان نیروهای اسرائیلی و اسلامگرایان افراطی حماس رخ داد.
برچسب ها :اسرائیل ، جنبش مقاومت اسلامی حماس ، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ، فلسطین ، نوار غزه ، نوار غزه فلسطین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰