ادعای آمریکاییهادرباره هشدار حادثه تروریستی ۱۳دی کرمان
به گزارش کلینی نیوز، شبکه حکومتی بی بی سی فاش کرد که وزارت خارجه آمریکا میگوید پیش از انفجارهای کرمان در مراسم سالگرد شهادت قاسم سلیمانی، در روز ۱۳ دی ماه، به ایران درباره خطر «حمله تروریستی» قریب الوقوع با ارائه جزئیاتی هشدار داده بود.
وال استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی نوشته بود که واشنگتن پیش از حمله انتحاری در کرمان، اطلاعات قابل استفادهای را به مقامهای ایران رسانده بود.
به گزارش یورونیوز، خبرگزاری ایرنا به نقل از این منبع دیپلماتیک که نامی از وی برده نشده ماجرای هشدار ایالات متحده به ایران نسبت به احتمال وقوع حملاتی از سوی داعش را که ممکن بوده است به قیمت جان شمار زیادی از شهروندان این کشور تمام شود، رد کرده و به طور ضمنی آنرا به بیم آمریکا از احتمال وقوع حملات تلافیجویانه نسبت داده است.
این منبع به ایرنا گفته است: «اگر پیامی امنیتی از سوی آمریکا رد و بدل شده باشد، با هدف در امان ماندن واشنگتن از ضرب شست ایران، خصوصا پس از جنگ اسرائیل در غزه بوده است.»
در این گزارش همچنین به سخنان اوایل دی ماه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اشاره شده که مدعی شده بود آمریکا در پی متهم شدن به همدستی با اسرائیل در حمله به غزه به ایران پیام داده که «دنبال گسترش دامنه جنگ نیستی» و از تهران خواسته بود «به گروههای نیابتی» خود در منطقه توصیه کند که علیه این کشور اقدامی نکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، رسانههای آمریکایی – انگلیسی در اقدامی هماهنگ، به نقل از وال استریت ژورنال، نوشتند که “واشنگتن پیش از حمله انتحاری در کرمان که به کشته شدن ۸۴ نفر و زخمی شدن شماری دیگر منجر شد، اطلاعات قابل استفادهای را به ایران منتقل کرده بود”. آنها در این باره ادعا کردند که “این اطلاعات در مورد موقعیت مکانی و زمانی ممکن بود برای «خنثی» کردن حمله و یا کاهش شمار قربانیان مفید باشد”.
البته وال استریت ژورنال هم بدون ذکر یک نام و به نقل از آنچه که خود “مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود” میخواند، مدعی است: «قبل از حمله تروریستی داعش در سوم ژانویه ۲۰۲۴ در کرمان، دولت آمریکا هشداری خصوصی به ایران درباره تهدید تروریستی در داخل مرزهای ایران فرستاده بود».
این منبع وال استریت ژورنال، ادعا کرده که «دولت ایالات متحده یک سیاست دیرینه را دنبال کرد که در سراسر دنیا برای هشدار دادن به دولتها در برابر تهدیدات مرگبار اجرا میشود. ما این هشدارها را تا حدی به این دلیل مطرح میکنیم که نمیخواهیم در حملات تروریستی جان بیگناهان به خطر بیفتد»؛ اما چرا این ادعا نمیتواند درست باشد؟
۱- موضعگیری رسمی آمریکا پس از حادثه تروریستی ۱۳ دی کرمان
نخست دلیل برای رد خبرسازی وال استریت ژورنال، مراجعه به موضعگیری رسمی دولت آمریکا پس از حادثه تروریستی کرمان است.
“متیو میلر”، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به این اقدام تروریستی گفت: “ما گزارشها درباره کرمان را دنبال میکنیم، اما اطلاعات مستقلی برای ارائه در مورد آنها نداریم”. وی تاکید کرد: “همانطور که گفتم، دستکم برای ما خیلی زود است که بتوانیم درباره علت این حادثه سخن بگوییم”.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه آمریکا به هیچوجه درگیر این موضوع نبوده و هرگونه ارجاع به آن خلاف واقع و مضحک است، مدعی شد: “هیچ دلیلی نداریم که باور کنیم اسرائیل در این امر دخیل است”.
همچنین جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفت: “هنوز جزئیات زیادی در مورد بمبگذاریها در کرمان در دست نیست”. کربی اظهار کرد: “ما هیچ اطلاعاتی در این باره و جزئیات بیشتری در مورد چگونگی وقوع آن و/یا اینکه چه کسی ممکن است مسئول آن باشد، نداریم”.
۲- واکنش مقامات کاخ سفید به شایعه جدید
علاوه بر این پس از انتشار شایعه هشدار آمریکا به ایران مبنی بر احتمال وقوع یک اقدام تروریستی، مقامات کاخ سفید در برابر تأیید این خبر سکوت کردند. چنانکه ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در این باره گفته است: «اظهار نظر و ارزیابی عمومی در این زمینه ندارم».
۳- سوابق مداخله آمریکا در حمایت از تروریسم
در پرونده عبدالمالک ریگی، سرکرده گروهک تروریستی جندالله و عامل شهادت شمار زیادی از مردم ایران، وی در اعترافاتش به حمایت سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا سیا از شخص وی و گروه تحت امرش اشاره کرد؛ ریگی در بخشی از اعترافاتش که از شبکه پرس. تی.وی پخش شد، گفت که در دیدار با عوامل سازمان جاسوسی سیا در دوبی به وی قول حمایت همه جانبه و در اختیار گذاردن پایگاهی با تسلیحات نظامی در نزدیک منطقه داده شده بود. ریگی گفت این پایگاه قرار بود در «مناس» در نزدیکی بیشکک برپا شود.
۴- نقش برجسته آمریکا در تشکیل داعش
ضمن این که آمریکا، به تصریح مقامات دولت سابق این کشور، عامل تشکیل حکومت خودخوانده داعش در منطقه بوده است؛ به طوری که دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا و گزینه اصلی جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری آینده این کشور، هیلاری کلینتون و باراک اوباما را مؤسس داعش معرفی کرد و گفت: “میخواهم بگویم که هیلاری کلینتون حقه باز هم در تشکیل داعش به اوباما کمک کرده است”. مایک پنس، معاون ترامپ همین در اعتراف مشابهی گفته بود: ” سیاستهای اوباما و کلینتون به ایجاد داعش منجر شد”.
برچسب ها :آمریکا ، انقجار کرمان ، گروه تروریستی تکفیری داعش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰