کد خبر : 10124
تاریخ انتشار : جمعه 21 بهمن 1401 - 9:18

آیا برزیل تحت فشار آمریکا پهلوگیری ناوهای جنگی ایران را عقب انداخت؟

آیا برزیل تحت فشار آمریکا پهلوگیری ناوهای جنگی ایران را عقب انداخت؟
یک سخنگوی وزارت خارجه برزیل گفت «این فرضی اشتباه است» که واشنگتن بر برزیل فشار وارد کرده بود.

به گزارش کلینی نیوز، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع می‌گوید که برزیل با تسلیم شدن در برابر فشار آمریکا برنامه پهلوگیری دو ناو جنگی ایران در ریو دو ژانیرو را عقب انداخته است.

این تصمیم همزمان با برنامه سفر لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل به واشنگتن برای دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گرفته می شود.

به گزارش رویترز این تصمیم علیرغم موضع گیری دیرینه آقای لولا در مخالفت با تحریم های آمریکا علیه ایران اتخاذ می شود، چرا که او طرفدار یک سیاست خارجی بی طرفانه مقابل ایران است.

براساس پستی در نشریه رسمی دولت، برزیل روز ۱۳ ژانویه به دو کشتی مکران و دنا اجازه داده بود تا از ۲۳ تا ۳۰ ژانویه در بندر ریو پهلو بگیرند.

وزارت خارجه برزیل گفت که آن بازه اکنون لغو شده و کشتی های ایرانی برای پهلو گرفتن از ۲۶ فوریه تا سوم مارس مجوز دارند.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که چشم انداز حضور ناوهای جنگی ایران در ریو پیش از دیدار لولا با بایدن در روز جمعه «رویداد ناخوشایندی بود که مایل به پرهیز از آن بودیم.»

این مقام گفت که «گفتگوهای پشت پرده زیادی در سطوح خیلی مختلف در این باره انجام شد» و افزود خبر خوبی است که این دو رویداد دیگر همزمان نیست.

یک سخنگوی وزارت خارجه برزیل گفت «این فرضی اشتباه است» که واشنگتن بر برزیل فشار وارد کرده بود.

او گفت: «نیامدن کشتی ها در تاریخ ۲۳ تا ۳۰ ژانویه هیچ ربطی به ما نداشت و بعد برای ۲۶ فوریه تا ۳ مارس برنامه ریزی شد. به آمریکا هم ربطی نداشت.»

برخی منابع برزیلی از پهلوگیری ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوهای دنا و مکران تا چند روز دیگر در بندر ریودوژانیروی برزیل خبر داده‌اند.

  اولین حضور نظامی-دریایی ایران در حیاط خلوت آمریکا

ناوشکن دنا با شماره بدنه ۷۵، چهارمین محصول از شناورهای کلاس موج است که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شد. این ناو در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ به ناوگان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس پیوست و به تسلیحات مختلفی مانند موشک‌های کروز ضدکشتی، اژدر و توپ دریایی مجهز است.

7

ناوبندر مکران، یک جزیره متحرک ۱۲۱ هزارتُنی است که نیروی دریایی ارتش آن را با تغییر کاربری یک نفتکش به یکی از بزرگترین ناوبندر‌های بالگردنشین تبدیل کرده‌ است‌.
این ناوبندر که در زمان حاضر بزرگترین شناور نظامی کشور است، در سال ۱۳۹۹ به نیروی دریایی ارتش الحاق شد و وظیفه پشتیبانی از ناوهای رزمی نیروی دریایی را به‌عهده دارد. مکران قادر است همزمان ۵ بالگرد را روی عرشه خود جای دهد.
%D9%85%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86

۲۱ دی‌ماه امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌ریزی این نیرو برای حضور در کانال پاناما خبر داده بود که به‌نظر می‌رسد این هدف در جریان مأموریت ناوگروه ۸۶ محقق شده است.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش از مهرماه امسال با هدف پیمودن دور کره زمین مأموریت خود را آغاز کرده است و آن‌طور که منابع برزیلی گزارش داده‌اند تا چند روز دیگر به این کشور می‌رسد و برای ادامه مسیر خود باید از کانال پاناما بگذرد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مأموریت‌های دریانوردی خود در سطح اقیانوسی را از سال ۱۳۸۸ و با هدف مقابله با دزدی‌های دریایی در خلیج عدن و با طی مسافت  ۳۰۰۰ کیلومتری به این منطقه آغاز کرد و پس از آن تا امروز در بازه‌های زمانی مشخص، ناوگروهای رزمی ارتش به منطقه خلیج عدن و دریای سرخ ، اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس اعزام می‌شوند.
سال گذشته ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوهای سهند و مکران با حضور در بندر سنت‌پترزبورگ روسیه و طی مسافت ۲۵۰هزار کیلومتری، بزرگترین دریانوردی نظامی تاریخ کشور را رقم زد.
انتظار می‌رود ناوگروه ۸۶ (متشکل از ناوهای مکران و دنا) این رکورد را بشکند و مسافت طی‌شده توسط ناوگروه‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران را به‌میزان چشمگیری ارتقا دهد.
علاوه بر آن، نیروی دریایی ارتش با تشکیل سه فرماندهی اقیانوسی در اقیانوس‌های هند،‌ آرام و اطلس در پی آن است تا فعالیت و حضور خود را با هدف صیانت از منافع کشور در پهنه آبهای جهان گسترش دهد.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »