کد خبر : 1201
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 اسفند 1400 - 20:47

جنگ اوکراین:

آیا استراتژی جنگی روسیه در سوریه تکرار می‌شود؟

آیا استراتژی جنگی روسیه در سوریه تکرار می‌شود؟
سوری‌ها که تجربه بمباران‌های روسیه را تجربه کرده‌اند می‌گویند اوکراین به سرنوشت سوریه دچار خواهد شد.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از دویچه وله، جنگنده‌های روسیه اوکراین را بمباران می‌کنند. مردم جهان شاهد صحنه‌های جنگی هستند که قبلا مشابه آن را در سوریه دیده‌اند.

سایت خبری “تاگس‌شاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان در گزارشی به چگونگی عملیات جنگی روسیه در سوریه و مقایسه آن با عملیات نظامی این کشور در اوکراین پرداخته است.

تاگس شاو در این باره می‌نویسد که روسیه صدها سیستم تسلیحاتی خود را نیز در سوریه آزمایش کرده است. سلاح‌های هوشمند شلیک شده از کشتی‌ها و زیردریایی‌ها، پرواز جنگنده‌های جدید، پهپادها، موشک‌های متلاشی کننده سنگر تنها بخشی از  تست تسلیحات روسیه در سوریه است.

در این گزارش آمده که یورس وان بلادن،  کارشناس نظامی از “موسسه سیاست اروپا و امنیت” معتقد است سوریه “آزمایشگاهی برای زرادخانه نظامی روسیه” بود. گفته می‌شود حدود ۹۰ درصد از خلبانان نیروی هوایی روسیه در مأموریت خود در سوریه “تجربه” کسب کرده‌اند.

در سپتامبر ۲۰۱۵ جنگنده‌های روسی شهرها و روستاهای تحت کنترل شورشیان مخالف بشار اسد را بمباران کردند. روسیه اما ادعا می‌کرد که با تروریست‌های اسلام‌گرا مبارزه می‌کند. در آن‌زمان رئیس جمهوری سوریه کنترل بخش زیادی از کشورش را از دست داده بود. پوتین فرصت را برای دستیابی به جایگاهی در خاورمیانه به غنیمت شمرد تا پایگاهی مهم استراتژیک برای کشتی‌ها و هواپیماهای روسی ایجاد کند.

حکایت یک شاهد بمباران جنگنده‌های روسی 

دانیل هشلر، گزارشگر شبکه اول تلویزیون آلمان، از خاطرات یکی از شاهدان عملیات روسیه در این ارتباط نقل می‌کند: علی عبدالله جوان ۲۸ ساله سوری از بمباران‌ جت‌های روسی حکایت می‌کند. عبدالله می‌گوید از نراب، روستای زادگاهش چیزی جز تلی از آوار باقی نمانده و جنگنده‌های روسی دو سال پیش نراب را بمباران کردند. او شرح می‌دهد که زادگاهش با بیش از ۱۰۰ بمب به تلافی مخالفت با بشار اسد، حاکم سوریه ویران شد و پدر و دو برادرش کشته شدند.

برخی از ساکنان روستا به جنوب ادلب، آخرین پایگاه شورشیان در سوریه گریختند اما علی عبدالله به همراه دو فرزندش در نراب ماند و کشاورزی می‌کرد تا اینکه روزی روی مین رفت و پای خود را از دست داد.

او وقتی بمباران هواپیماهای جنگی در اوکراین را مشاهده می‌کند از تجربه‌ای که خود آموخته می‌گوید: «روسیه در جنگ نه به کودکان رحم می‌کند، نه به زنان و سالمندان. آنها بازارها، مساجد، مدارس و همه چیز را بمباران می‌کنند.»

۲۳ هزار سوری در حملات جنگنده‌های روسی کشته شدند

زیرساخت‌های سوریه در پی عملیات نظامی روسیه از بین رفتند. شهرهایی مانند حلب محاصره و ارتباط آنها با جهان خارج قطع شد و مردم گرسنه می‌ماندند. درمانگاه‌های بی‌شماری سال‌ها بمباران شده‌اند. مدارس، نانوایی‌ها و بازارها نیز بارها مورد هدف قرار می‌گرفتند.

دیانا سمعان، پژوهش‌گر عفو بین‌الملل در سوریه می‌گوید اکنون شاهد چنین جنایات جنگی در اوکراین هستیم. عفو بین‌الملل حملات روسیه به غیرنظامیان و زیرساخت‌های هر دو کشور با استفاده از مهمات خوشه‌ای، حملات با تلفات زیاد را مستند کرده است. بیش از ۲۳ هزار غیرنظامی سوری در حملات جنگنده‌های روسیه جان خود را از دست دادند.

از دیدگاه پوتین، ماموریت سوریه موفقیت‌آمیز بود و “اکنون هیچ کس نمی‌تواند روسیه را در خاورمیانه نادیده بگیرد”.

کسی به بمباران‌های پوتین در سوریه اعتراض نکرد

دیانا سمعان از عفو بین‌الملل ابراز تاسف می‌کند: «بدترین نتیجه این جنگ این است که هیچ کس پاسخ‌گو نبود. هیچ اتفاقی در سطح بین‌المللی و در سطح شورای امنیت سازمان ملل رخ نداد. این احتمالاً یکی از دلایلی است که پوتین به جنگ‌های جدید تشویق شده است.»

علی عبدالله از ادلب معتقد است: «اوکراین مانند سوریه خواهد بود، زیرا روس‌ها رحم نمی‌کنند. اگر آنها مصمم باشند هدفی را بمباران کنند، آنگاه آن هدف بمباران و با خاک یکسان می‌شود.»

سوریه صحنه رقابت بین روسیه و آمریکا

به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی، درگیری چند لایه در سوریه در بردارنده یک جنگ داخلی، نبردهای نیروهای نیابتی و رقابت قدرت های بزرگ بین روسیه و ایالات متحده است. سرگذشت این منازعه، بینش مهمی درباره پیچیدگی چالش های پیشِ روی در سوریه و فراتر از آن فراهم می آورد. این درگیری همچنین دربردارنده انبوهی از بازیگران غیر دولتی قدرتمند است، از سنی های جهادی گرفته تا القاعده و مبارزان کرد سکولار.

تلفات بشردوستانه این جنگ فاجعه بار و بحران آوارگی آن، از پایان جنگ جهانی دوم بی سابقه است. بیش از نیمی از جمعیت سوریه آواره اند: ۶.۵ میلیون نفر در داخل کشور و ۵.۶ میلیون نفر در خارج از مرزها. تقریبا نیمی از آوارگان کودک هستند. آمار کشته شدگان در سال ۲۰۱۶ چهارصد هزار نفر گزارش شد و پس از آن سازمان ملل تهیه آمار را متوقف کرد.از جنگ سوریه ۱۱ سال می‌گذرد

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.