کد خبر : 24166
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 اسفند 1403 - 14:12

۹ کشور ناظر و ۱۲ کشور شرکت‌کننده در مناورة مشترک دریایی با محوریت مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی

هفتمین رزمایش مرکب «کمربند امنیت دریایی» با مشارکت ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند

هفتمین رزمایش مرکب «کمربند امنیت دریایی» با مشارکت ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند
امیر دریادار دوم نیروی دریایی ارتش ایران، در نشست خبری مشترک با فرماندهان روسیه و چین، آغاز هفتمین رزمایش مرکب «کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵» را اعلام کرد. این مناورة سه‌فازه با حضور شناورهای ایران (ارتش و سپاه)، روسیه، چین و ناظران ۹ کشور منطقه، با هدف تقویت امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند و افزایش همکاری‌های نظامی-دریایی برگزار می‌شود.

به گزارش کلینی نیوز، هفتمین رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ از روز دوشنبه (۲۰ اسفندماه) با حضور ناوگروه‌های نیروی دریایی روسیه و چین و ناظرانی از کشورهای جمهوری آذربایجان، آفریقای جنوبی، عمان، قزاقستان، پاکستان، قطر، عراق، امارات و سریلانکا به همراه شناورهای نیروی دریایی ارتش و سپاه در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود.

تاج‌الدینی: هدف، امنیت جمعی و مقابله با  تروریسم  و دزدی دریایی
امیر دریادار دوم «مصطفی تاج‌الدینی» در نشست خبری مشترک با فرماندهان یگان‌های روسیه و چین در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵، گفت:همانطور که می‌دانید در مرز‌های زمینی، یک کشور به تنهایی می‌توان امنیت را برقرار کند، اما شمال اقیانوس هند و پهنه اقیانوسی با توجه گستره آن، کشور‌های همسو و صاحب منافع لازم است جهت مبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی و مبارزه با تروریسم دریایی ائتلاف سازی داشته باشند؛ چرا که بسیاری از کشو‌ها به منظور حفظ منافع شان در پهنه اقیانوسی ائتلاف سازی می‌کنند.

وی تأکید کرد که «حفاظت از تنگه‌های استراتژیک مانند هرمز و باب‌المندب، نیازمند همکاری جمعی است.»

1612786602 2516

اهمیت جغرافیایی و تجاری منطقه
رزمایش «کمربند امنیت دریایی» در پهنه‌ای برگزار می‌شود که حدود ۳۰ درصد تجارت جهانی از آن عبور می‌کند. تاج‌الدینی با اشاره به این موضوع، خاطرنشان کرد: «این تمرین‌ها نه تنها برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، بلکه برای تمام کشورهای صاحب‌منافع در منطقه حیاتی است.»

وی در پایان افزود: «ایران درصدد است تا با تکیه بر این مانورها، پایه‌های امنیت دریایی را در منطقه مستحکم کند و در سال‌های آینده، گستره همکاری‌ها را به سایر کشورهای همسایه و همسو گسترش دهد.»

به گزارش تحلیل گر کلینی نیوز، این رزمایش نشان‌دهنده تقویت همکاری‌های ایران با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در حوزه دریایی است. حضور ۱۲ کشور و تمرکز بر تهدیدات مشترک مانند تروریسم، نشان می‌دهد که ایران در پی تبدیل‌شدن به بازیگر کلیدی در امنیت دریایی منطقه است. همکاری با روسیه و چین نیز می‌تواند به عنوان پاسخی به تنش‌های اقیانوسی با غرب تفسیر شود.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »