روزنامه های رژیم صهیونیستی پیشنهاد ترامپ برای اخراج ساکنان غزه را جشن می گیرند

به گزارش کلینی نیوز به نقل از الجزیره، اعلام این پیشنهاد غیرمنتظره توسط ترامپ، بازتاب گستردهای در رسانهها و محافل سیاسی به دنبال داشته است.
روزنامههای رژیم صهیونیستی با پرداختن به جزئیات کنفرانس مطبوعاتی مشترک ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، واکنشهای متفاوت اسرائیلیها را منعکس کردند.
در حالی که جناح راست افراطی اسرائیل از این طرح استقبال کرده و آن را با عباراتی مانند “دیوانگی” و “نابغه انقلابی” توصیف کردهاند، رسانههای بینالمللی به شدت از آن انتقاد کرده و آن را “پاکسازی قومی تحت لوای پروژه املاک” خواندهاند.

به گزارش روزنامه یدیعوت احرونوت، مشاور نزدیک به نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فضای حاکم بر اتاق بیضی کاخ سفید در زمان طرح این پیشنهاد را “دیوانگی” توصیف کرده است.
خبرنگار این روزنامه، ایتامار آیشنر، در گزارش خود به واکنشهای متفاوت در اسرائیل اشاره کرده و گفته است در حالی که رهبران شهرکنشینان از این طرح ابراز خرسندی کردهاند و حتی برای نامگذاری غزه جدید پیشنهاداتی مانند “مار غزه” و “غزه لاگو” ارائه دادهاند، سوالات اساسی درباره شرکای واقعی ترامپ در این طرح و چگونگی اجرایی شدن آن مطرح است.
در کنفرانس مطبوعاتی، خبرنگاران از ترامپ درباره سرنوشت ساکنان فعلی غزه و امکان بازگشت فلسطینیها پس از بازسازی منطقه سوال کردند. نتانیاهو در پاسخ گفته است که فلسطینیها میتوانند بازگردند، اما غزه به روی ساکنان جدید از سراسر جهان نیز باز خواهد بود و فرصتهای شغلی فراوانی در آن ایجاد خواهد شد.
ترامپ نیز با اشاره به تغییر شرایط خاورمیانه نسبت به زمان “معامله قرن”، از تغییر لحن خود خبر داده است.
در بخش دیگری از کنفرانس، ترامپ به سوالی درباره حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری پاسخ داد و اعلام کرد که این موضوع در حال بررسی است و احتمالا در هفتههای آینده بیانیهای در این خصوص منتشر خواهد شد.
این بخش از سخنان ترامپ از سوی تحلیلگران به عنوان تلاش نتانیاهو برای راضی نگه داشتن شرکای ائتلافی خود و جلوگیری از سرنگونی دولت تفسیر شده است.
واکنش رسانههای بینالمللی به این طرح عمدتا منفی بوده است. شبکه خبری CNN آن را “شوکه کننده” خوانده و فاکس نیوز با تیتر “ما مالک آن خواهیم شد” به آن واکنش نشان داده است. رسانههایی مانند بیبیسی، لوموند، الپایس و دیلیمیل نیز انتقادات تندی را متوجه این پیشنهاد کردهاند.
تحلیلگران معتقدند که انگیزه اصلی ترامپ و نتانیاهو از طرح این پیشنهاد، تلاش برای ثبت میراث سیاسی و جایگاه تاریخی برای خود است.
باراک راوید، خبرنگار سایت والا، تاکید کرده است که اظهارات قبلی ترامپ درباره اخراج اجباری فلسطینیها نه شوخی، بلکه بخشی از برنامه جدی او بوده است.
روزنامه معاریو نیز به نقل از منابع نزدیک به ترامپ، ایده اخراج اجباری ساکنان غزه را متعلق به شخص ترامپ دانسته و گفته است که او حداقل دو ماه است که در جلسات خصوصی این موضوع را مطرح میکند.
سوال اصلی که تحلیلگران مطرح میکنند این است که میراث سیاسی ترامپ و نتانیاهو در کجا به هم خواهد رسید و چه آیندهای در انتظار این طرح خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰