کد خبر : 2185
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 اردیبهشت 1394 - 23:17

امامزاده عبدالله روستای قلعه نو فشافویه جزو میراث فرهنگی محسوب نمی شود

امامزاده عبدالله روستای قلعه نو فشافویه جزو میراث فرهنگی محسوب نمی شود
مسوول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری گفت: امامزاده عبدالله روستای قلعه نو بخش فشافویه با توجه به اینکه به ثبت ملی نرسیده بدین لحاظ نمی توان این اثر را جزو آثار میراث فرهنگی دانست.

کلینی نیوز- امیرمسیب رحیم زاده روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا با بیان اینکه این بقعه دارای قدمت تاریخی است اظهار داشت: این بنا درمحوطه گورستان قدیمی روستای قلعه نو از بخش فشافویه واقع شده و به دلیل عدم احراز مالکیت، کار ثبت اثر در فهرست آثار ملی صورت نپذیرفته است.

وی با اشاره به اینکه یکی از شرایط لازم برای به ثبت رسیدن یک اثر تاریخی و فرهنگی ، موافقت مالک است، افزود: بایستی با رعایت حقوق مالکانه وبا همکاری و حمایت میراث فرهنگی نسبت به حفظ و احیای اثر اقدام خواهد شد.

رحیم زاده در خصوص ویژگی های بنای امامزاده عبدالله فشافویه گفت: این بنا از آجر و خشت ساخته شده و ورودی امامزاده رو به شرق باز می شود که شبیه به یک دهلیز کوتاه است که با دو پله بطرف پایین ، وارد حرم می شود.

  گزارشگر تابناک به بی راهه رفته است

مسوول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری افزود: نمای بیرونی امامزاده شامل دو قسمت می باشد قسمت شمالی بنا از خشت ساخته شده و بصورت یک دیوار سراسری می باشد دیوارغربی که از آجر ساخته شده که در وسط آن یک فرو رفتگی شبیه به ورودی قرار دارد که دقیقا در پشت حجره غربی حرم و متصل به آن می باشد.
وی اظهار کرد: بطور کلی بنای امامزاده عبدالله دارای معماری خشت و آجر است و فاقد تزئینات می باشد و از نظر سبک معماری بخصوص طاق نماهای داخل بنا و همچنین بر طبق بررسی های صورت گرفته از سوی کارشناسان میراث فرهنگی در سال ۸۱ این بنا متعلق به دوره سلجوقیان است.

 درصورت توافق مالک می توان مقدمات ثبت ملی این بقعه را پیگیری کرد
رحیم زاده در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اظهار نظر رییس اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان ری درخصوص ابزارهای قانونی بکارگرفته شده دربرخورد با متخلفین و بی احترامی به این مکان گفت: با در نظر گرفتن این موضوع که مالکیت این بنا از طریق دعوی حقوقی اداره اوقاف و امور خیریه کاملا مشخص نشده، میراث فرهنگی می تواند تنها در بحث قدمت و تاریخی بودن این اثر ورود پیدا کند.
وی افزود: درصورت توافق مالک می ان این اثر را به عنوان اثر واجد الشرایط در برنامه های آتی خود در فهرست آثار ملی به ثبت رساند.
وی تاکید کرد: با توجه به تاریخی بودن این اثر هرگونه دخل و تصرف و آسیب رساندن به بنای این امامزاده از سوی اداره میراث فرهنگی شهرری پیگرد قانونی و قضایی دارد.
رحیم زاده ادامه داد: پس از تثبیت مالکیت امامزاده عبدالله فشافویه، اداره میراث فرهنگی آمادگی لازم را برای همکاری با مالک به منظور قرارگیری این اثر در اولویت های مرمت و بازسازی، دارد.
وی اظهار کرد: مرمت بنای امامزاده در شرایط فعلی که هنوز این اثر به ثبت ملی نرسیده تنها با هزینه مالک و نظارت کارشناسان میراث فرهنگی میسر است و در زمانی که این اثر تاریخی به ثبت ملی برسد پیگیری جهت تامین اعتبار برای مرمت آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.