کد خبر : 21700
تاریخ انتشار : دوشنبه 21 آبان 1403 - 11:55

ادامه روند افزایش تجارت کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی

ادامه روند افزایش تجارت کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی
داده‌های تجارت خارجی رژیم صهیونیستی در 9 ماه سال جاری حاکی از رشد تجارت دولت اشغالگر با کشورهای عربی و 14 کشور دیگر عضو سازمان همکاری اسلامی است.

به گزارش کلینی نیوز،  ارقام شرم آور در مورد رشد تجارت بین کشورهای عربی اسلامی و عضو سازمان همکاری اسلامی با رژیم صهیونیستی در دوره بعد از آغاز جنگ غزه فاش می‌شود،‌ اما سوال اینجاست چگونه دولت‌های عربی اسلامی شروع به ایفای نقش تامین کننده اصلی بازارها و کارخانه‌های رژیم صهیونیستی می کنند، در حالی که برادران مسلمان آنها در غزه گرسنه‌اند

به نقل از میدل ایست نیوزعلی‌رغم درخواست‌های ایرلند، اسپانیا، بلژیک، اسلوونی و سایر کشورها از اتحادیه اروپا برای بازنگری در روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به دلیل تداوم تهاجم علیه فلسطینی‌ها در غزه، داده‌های تجارت خارجی اسرائیل در ۹ ماه سال جاری حاکی از رشد تجارت دولت اشغالگر با کشورهای عربی و ۱۴ کشور دیگر عضو سازمان همکاری اسلامی است که این با فراخوان های عمومی برای تحریم محصولات کشورهایی که از رژیم صهیونیستی حمایت می کنند در تضاد است. البته بسیار مهم‌ است که محصولات رژیم صهیونیستی تحریم شوند، زیرا واردات ۱۹ کشوری که در داده‌های این رژیم ذکر شده، به ارزش ۲.۳ میلیارد دلار بوده است.

احزاب عمده در ایرلند خواستار ممنوعیت واردات کالاهای تولید شده در شهرک‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی شده‌اند. ایرلند یکی از شرکای تجاری اصلی رژیم صهیونیستی است که در رتبه هشتم این فهرست قرار دارد.

ما هیچ‌گونه فراخوان مشابهی از طرف‌های مصری در مورد گسترش تجارت مصر با رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه و تأمین سبزیجات و میوه‌ها برای جبران تأثیرات بر کشاورزی این رژیم به دلیل کمبود کارگران نشنیده‌ایم. مصر همچنین به اشغالگران فلسطین سیمان صادر می‌کند تا کمبود سیمان ترکیه را جبران کند.

دولت آنکارا پس از نتایج انتخابات شهرداری‌ها در ماه مه که در آن سهم رأی حزب حاکم کاهش یافت، صادرات و واردات کالا به و از رژیم صهیونیستی را متوقف کرد.

این به این معنا بود که بین ماه‌های ژوئن تا سپتامبر در داده‌های تجارت خارجی ترکیه برای ۹ ماه ابتدای امسال، هیچ صادرات یا وارداتی به یا از اسرائیل وجود نداشت. در نتیجه، ارزش صادرات ترکیه به اسرائیل در این دوره ۶۵ درصد و واردات ۵۵ درصد کاهش یافت.

این امر توسط داده‌های اسرائیل در همان ۹ ماه تأیید شد که نشان‌دهنده کاهش ۳۲ درصدی ارزش صادرات رژیم صهیونیستی به ترکیه و کاهش ۱۵ درصدی واردات از ترکیه است. رتبه ترکیه در میان کشورهای هدف صادرات اسرائیل از رتبه دهم در سال گذشته به رتبه هفدهم در ۹ ماه گذشته کاهش یافته است، و جایگاه ترکیه هم در واردات از رژیم صهیونیستی از رتبه پنجم در سال گذشته به رتبه سیزدهم سقوط کرده است.

جایگاه این کشور در فهرست کلی تجارت اسرائیل از رتبه پنجم در سال گذشته به جایگاه پانزدهم امسال سقوط کرد، در حالی که ترکیه در داده‌های منتشر شده از سوی هر دو طرف به مازاد تجاری دست یافت.

داده‌های تجاری رژیم صهیونیستی شامل پنج کشور عربی امارات، مصر، اردن، مراکش و بحرین بود و نشان داد که ارزش تجارت اسرائیل با بحرین 10 برابر، مراکش ۵۳ درصد، مصر ۵۲ درصد و امارات ۴ درصد افزایش یافته و ارزش کل تجارت رژیم صهیونیستی با این پنج کشور به ۳.۴ میلیارد دلار افزایش یافت که ۱۲ درصد رشد داشت.

داده‌های اسرائیلی همچنین شامل فعالیت‌های تجاری این کشور با ۱۴ کشور دیگر عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) است که نشان می‌دهد ارزش تجارت با این کشورها، به جز ترکیه، ۱۱ درصد افزایش یافته است. تجارت با آلبانی پنج برابر، ازبکستان ۶۵ درصد، نیجریه ۴۵ درصد، آذربایجان ۳۴ درصد و اندونزی ۲۵ درصد افزایش داشته، در حالی که تجارت با مالزی، کامرون، سنگال، قزاقستان، ترکمنستان، گابن، ساحل عاج و اوگاندا کاهش یافته است.

این وضعیت به کاهش بحران آمار تجارت خارجی رژیم صهیونیستی کمک کرد. صادرات رژیم صهیونیستی در ۹ ماه ابتدای امسال نسبت به همین دوره در سال گذشته ۶ درصد و واردات آن هم ۵ درصد کاهش داشت و این در حالی است که ارزش تجارت رژیم صهیونیستی با ۱۹ کشور عربی و اسلامی طی ۹ ماه به حدود ۷ میلیارد دلار رسید که ۱۰ درصد از کل تجارت این رژیم با جهان در آن ماه‌ها را تشکیل می‌دهد و سهم کشورهای عربی و اسلامی در واقع بیشتر از این مقدار است؛ زیرا داده‌های اعلام‌شده شامل تجارت با سایر ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی نمی‌شود.

همچنین تفاوت‌های زیادی بین آمار تجاری بر اساس داده‌های رژیم صهیونیستی که کمتر است و داده‌های کشورهای عربی که بیشتر است، وجود دارد؛ به‌طوری‌که ارزش تجارت اعلام‌شده از سوی طرف مصری بسیار بالاتر از آنچه بود که داده‌های رژیم صهیونیستی برای تجارت بین دو طرف اعلام کرده بودند.

درحالی‌که داده‌های منتشر شده از سوی مصری در رابطه‌ با میزان تجارت خارجی تا ژوئیه را پوشش می‌دهد، تجارت با رژیم صهیونیستی در هفت ماه اول سال جاری به تقریباً به ۱.۹ میلیارد دلار رسید که این رقم شامل ۱۵۵ میلیون دلار صادرات و بیش از ۱.۷ میلیارد دلار واردات است.

این موضوع باعث شد تا اسرائیل در رتبه نهم فهرست کشورهای تأمین‌کننده کالا برای مصر قرار گیرد، در حالی که کل تجارت بین دو کشور بر اساس داده‌های رژیم صهیونیستی برای همان هفت ماه تنها ۴۳۱ میلیون دلار بود که شامل ۲۴۲ میلیون دلار صادرات به مصر و ۱۸۹ میلیون دلار واردات از آن کشور است.

داده‌های سازمان مرکزی آمار عمومی و بسیج مردمی (CAPMAS) در قاهره جزئیات کالاهای مبادله شده بین دو کشور را در آن هفت ماه نشان داد.

تلویزیون‌ ۳۰ میلیون دلار؛ سیمان ۲۹ میلیون دلار؛ کودهای شیمیایی ۱۶.۵ میلیون دلار؛ میوه و سبزیجات ۱۲ میلیون دلار؛ پودرهای پلی‌اتیلن ۶ میلیون دلار؛ آب‌پرتقال ۴ میلیون دلار؛ لباس ۳ میلیون دلار؛ و میله‌های آلومینیومی ۲ میلیون دلار اقلام صادراتی مصر به رژیم صهیونیستی بودند. همچنین بسته‌بندی کاغذی، شلوار، پنل‌های شیشه‌ای، پوشش‌های کف، گیاهان معطر و تنباکوی قلیان نیز از دیگر اقلام صادراتی بوده‌اند.

واردات مصر از رژیم صهیونیستی هم در طی آن ۹ ماه به ۱.۷۲۸ میلیارد دلار رسید که از این مقدار گاز طبیعی ۹۶ درصد را تشکیل می‌دهد و ارزشی معادل ۱.۶۶۴ میلیارد دلار دارد. بقیه شامل ۳۱ میلیون دلار برای سوخت دیزل و ۱۹ میلیون دلار برای پارچه‌ بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »